Így kezeld a viszkető fejbőrt!

Főképp a téli időszakban kínoz sokakat a viszkető, hámló fejbőr. Ráadásul nem csak rendkívül kellemetlen jelenség ez, hanem vizuális jelei miatt sokszor kínosan is érezzük magunkat tőle. Tenni ellene nem nehéz, viszont alapos körültekintést igényel.

Első lépésként az a legfontosabb, hogy kiderítsük, pontosan mi is okozza a jelenséget. Noha hidegben többnyire valóban csak az időjárás tehető felelőssé, bizony előfordul, hogy egész más tényezők állnak a háttérben. Ezért a nyomozást mindig azzal kezdjük, hogy nem valamelyik szokásunk, vagy esetleg egy újonnan bevezetett termék-e a ludas. Ilyenkor elég ha átgondoljuk, hogy váltottunk-e sampont az elmúlt időszakban, esetleg valami miatt kevesebbszer – vagy épp jóval többször – mostunk hajat a szokásosnál. Ha a válasz bármelyik kérdésre igen, akkor egy pillanatig se késlekedjünk és álljunk vissza a jól megszokott rendszerre. Igaz ez a hajmosások számára is, illetve a már jól bevált kozmetikumokra.

Viszkető fejbőr

Viszkető fejbőr

Ha ugyanis allergiás reakció, vagy a bőr túlzott kiszáradása okozza a panaszokat, akkor azok ezzel a módszerrel enyhülni fognak, majd idővel meg is szűnnek. Viszont, ha nem ez áll a háttérben, akkor érdemes megadni azt a fajta törődést a fejbőrnek, ami jár neki. A hideg, nyirkos levegő hatására ugyanis az kiszáradhat, emiatt pedig hámlani kezd. Kitűnő szerek állnak rendelkezésre az ápoláshoz, s bár ez valóban egy időigényes feladat, ilyenkor ne sajnáljuk rá hetente pár alkalommal azt a félórát, mert egyébként a kínzó érzés és a korpásodás még sokáig velünk marad majd. Első körben érdemes kimondottan erre a célra készült pakolásokkal próbálkozni, ám van, amikor ez már nem segít. Ilyenkor következhetnek a hámlasztó szerek, amelyek eltávolítják az elhalt sejteket és összetételük segítségével ápolják és regenerálják a fejbőrt.