Így készíthetsz akár otthon is illatgyertyát

Egy-egy impozáns illatgyertya nem csupán tökéletes dísze lehet otthonunknak, hanem állandó légfrissítőként is üzemel, hiszen az aromák akkor is távoznak belőle, ha épp nem gyújtottuk meg. A boltok polcain ugyan időről időre találhatunk olyan darabokat, amik szinte tökéletesen megfelelnek az ízlésünknek, ám a legtöbb esetben valamilyen kompromisszumot kell kötnünk e tekintetben.

Erre a dilemmára tökéletes megoldást jelent, ha az illatgyertyát saját kezűleg, otthonunkban készítjük el. Elsőre talán nem is gondolnánk, de ez közel sem olyan összetett feladat, mint amilyennek tűnik. Nincs szükség semmi másra a folyamathoz, mint viaszra, kanócra, valamilyen dizájnos tartóra és természetesen illatanyagra, amire a legideálisabb illóolajokat használni. Ráadásul a legtöbb háztartásban ezek már alapból megtalálhatók, hiszen az első két összetevőt használt gyertyacsonkokból is kinyerhetjük. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor természetesen hobbifelszerelést áruló üzletekben mindent beszerezhetünk, mégpedig meglepően pénztárcabarát áron.

Illatgyertya

Illatgyertya

Miután mindent megvásároltunk, kezdhetjük is az illatgyertya készítést. Fogjunk egy nagyobb, hőálló tasakot és a viaszt ebben elhelyezve, lógassuk forró vizes lábosba. Némi időre lesz szükség, mire az anyag elolvad, ekkor pedig beletehetjük az elképzeléseinknek megfelelő illóolajokat. Ezután még helyezzük vissza a forró vízbe az elegyet, majd óvatos mozdulatokkal öntsük bele az általunk választott tartóba. Természetesen ezt megelőzően a kanócot bele kell tenni a tégelybe, annak végét pedig kössük egy fakanálhoz, vagy pálcához, így az megfelelően áll majd az elkészült gyertyában. Ezután nincs más dolgunk, mint megvárni, míg az elkészült illatgyertya kihűl és ezt követően már használhatjuk is, az egész család örömére.