Időskori vitamin a legfontosabb vitaminokkal

Időskorban különösen fontos a vitaminok és ásványi anyagok pótlása. Az életminőséget nagy mértékben javítani lehet azáltal, ha időskorban gondoskodik a kellő vitamin és ásványi anyag pótlásról, aminek köszönhetően a szervezet sokkal egészségesebbé válik és a betegségekkel szemben is hatékonyabban felveszi a harcot.

Időskori vitamin – Hatvanöt év felett különösen fontos figyelmet fordítani a kellő mennyiségű tápanyag bevitelre. A kiegyensúlyozott, változatos, tápanyagokban fontos táplálkozás nagyon fontos, ugyanakkor sajnos a mai ételek tápanyagtartalma jóval alacsonyabb, mint pár évtizeddel ezelőtt. Emiatt mindenképp érdemes táplálékkiegészítő útján bevinni a szervezetbe a vitaminokat és ásványi anyagokat. Ugyanakkor fontos, hogy ahogy a nevük is mutatja, ezek pusztán kiegészítik a táplálkozást, így nem szabad teljes mértékben ezekre támaszkodni ügyelni kell a változatos étkezésre. Egy jó vitaminkészítménynek olyan vitaminokat kell tartalmaznia a C-vitamin, amely fontos antioxidáns is egyben. C-vitamin nélkül nagyon könnyen alulmarad a szervezet a betegségek elleni harcban.

Időskori vitamin

Időskori vitamin

A C-vitamin mellett a kalcium is elengedhetetlenül fontos az idős szervezet számára. Rengeteget hallani az időskori csontritkulásról és arról, hogy kalcium hiányában milyen könnyen törnek a csontok. Éppen ezért nagyon fontos pótolni a kalciumot a szervezetben, különösen időskorban. A kalcium mellett a D-vitamin is nagyon fontos. A D-vitamin segít elkerülni a csontritkulást, illetve a kalcium felszívódását is elősegíti. Az időskori multivitamin elősegíti a hosszú és egészséges életet, valamint pozitívan befolyásolja az életminőséget. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni és megtekintené a kínálatot, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!