Hová menjünk Costa Ricán a tengerpartot elkerülve?

A két partszakaszon átnyúló, a Csendes-óceánt és a Karib-tengert átölelő Costa Rica strandjai a világ leglenyűgözőbbjei közé tartoznak – és sok utazó számára már önmagában is indokolt ellátogatni a közép-amerikai országba. A trópusi célpont azonban még sok minden mással is tele van: aktív vulkánok, vadvilággal teli lombos dzsungel, varázslatos felhőerdők és nyüzsgő városok várják önt múzeumokkal, éttermekkel és piacokkal.

A fővárostól, San Josétól északra található La Fortuna bájos városa, itt pedig az ország legnagyobb aktív vulkánja, az Arenal vulkán és a szunnyadó Chato vulkán alatt. Arenal lábánál, a termál Tabacón folyón termálforrások találhatók. Chato eközben egy krátertó és esőerdei ösvények vezetnek a hömpölygő La Fortuna-vízeséshez és annak természetes medencéjéhez. Számos hagyományos étterem (úgynevezett „szódaétterem”) található szétszórva a városban. Nézze meg a La Choze del Laurel és a Restaurante La Parada éttermeket. Más, valamivel előkelőbb éttermek Costa Ricát ötvözik mondjuk amerikai, olasz és ázsiai hatásokkal. A Don Rufino egy steakház, a Nene’s Restaurant La Fortuna remek hamburgereket kínál, a La Cascada pedig a vulkánra néző vacsorát kínálja.

Costa Rica vulkán

Costa Rica vulkán

Costa Rica egyik legnépszerűbb úti célja, a La Fortuna tele van különféle árkategóriájú szállodákkal. Sokuknak saját termálforrása is van, köztük a régóta mérföldkőnek számító Tabacón Thermal Resort & Spa, amely a legnagyobb természetes melegforrásokkal rendelkezik a környéken, valamint a Nayara Springs, a Nayara Gardens és a Nayara Tented Camp trió, amely családi hely, és csak felnőtteknek szóló lehetőségek is vannak. A Royal Corin Thermal Water Spa & Resort egy butikhotel, ami pénztárcakímélő lehetőség. Ez a terület tele van természeti szépségekkel. A látogatók légi villamosokon utazhatnak és függőhidakon sétálhatnak; van folyami rafting, vízesés ugrás és még sok más.