Hova érdemes utazni, ha nyáron hóra vágyunk?

A nyári kánikulát nem szinte senki sem szereti, sokan pedig nem is viselik jól a magas hőmérsékletet, hiszen a forró időjárás bizony nincs kifejezetten jó hatással az emberi szervezetre. A nyári hónapok gyakran tesznek minket próbákra fizikailag, de ugyanakkor lelkileg is, hiszen, ha képtelenek vagyunk egy-egy árnyékos helyet találni a szabadban, vagy ha a szobában már nem is érezzük a ventilátor, annyira melegünk van, akkor valószínűleg nem leszünk épp a legbarátságosabb hangulatban.

[wp_ad_camp_1]

A jó hír azonban az, hogy ha csak ideiglenesen is, de kiszabadulhatunk a pokoli hőmérséklet szorításából. Persze az, hogy mennyi időre tudunk elmenekülni a meleg elől nagymértékben, függ az anyagi helyzetünktől. Ugyan mi eshetne jobban az elviselhetetlen negyven fokban, mint néhány olyan nap, amelyet a hegyekben tölthetünk el? A kellemesen borzongató hideg, a friss levegő, a gyönyörű kilátás, a mindenre fehér takarót borító hó igazán üdítő hatással lehet az ember számára egy ilyen helyzetben. Ha tehát hűsölni szeretnénk, akkor a legkézenfekvőbb választás Ausztria és annak hatalmas hegyei, de ellátogathatunk akár a szomszédos Romániába is, amelynek egy részét szintén havasok borítják. Az osztrák hegyek közül népszerű úti célnak számít például Großglockner, amely a maga 3798 méterével az ország legmagasabb csúcsának birtokosa. A magashegyi turizmus elkötelezettjei bizonyára kiválóan érzik majd magukat a román hegyekben is, melyek közül a leglátogatottabb talán a Fagaras-i régió.

Großglockner

Großglockner

A télies környezetben eltöltött üdítő napok nem csak a hőmérsékletváltozás miatt fejtik majd ki pozitív hatásukat, de erre az időszakra végre sikerül elszakadnunk a hétköznapok problémáitól és a hosszú munkanapoktól, így, egy hegy magaslatán, mindentől távol, szeretteink körében végre hátradőlhetünk egy kicsit és igazán élvezhetjük az életet! Ha tehát már nem bírja elviselni a kánikulát, akkor pakoljanak össze gyorsan és menjenek hegyet mászni, túrázni, síelni és szánkózni, higgye el, ezzel elsősorban nem is magának tesz óriási szívességet, hiszen biztos lehet benne, hogy a kicsik is nagyon fogják élvezni a hegyekben való tartózkodást!