Hormontermelő szervek betegségei

Az endokrinológia foglalkozik a hormonzavarokkal és a hormontervelő szervek betegségeivel, a budapesti Belvárosi Orvosi Centrumban pedig Dr. Szunyogh Magdolna várja a pácienseket. A hormontervelő szervek a következők: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, petefészek, mellékvesék, agyalapi mirigy, vagy vannak férfi nemi működési zavarok is. Időpontkérésért látogassa fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t.

[wp_ad_camp_1]

A hormontermelő szervek betegségei rendkívül változatosak lehetnek. Amikor a pajzsmirigy kerül szóba, beszélhetünk alulműködésről, túlműködésről, göbökről, de akár gyulladásokról is. A mellékpajzsmirigyekben felléphet csontritkulás, vesekövesség, és alacsony vagy magas Ca szint is. A petefészeknek is lehetnek működési zavarai, például meddőség, menstruációs zavarok, és policistás ovárium szindróma is.  A mellékvesében is kialakulhatnak hormonproblémák, fokozott szőrnövekedés, hajhullás, esetenként hajritkulás, pattanásosság valamint túlzott szőrösödés. A férfiaknál jelentkezhet impotencia, meddőség, valamint a férfi emlő is megnagyobbodhat.

Hormontermelő szervek betegségei

Hormontermelő szervek betegségei

A vizsgálat során megállapítjuk a kórelőzményt, vagyis megvizsgáljuk az egyéni és családi betegségeket, elvégzünk egy teljes fizikai vizsgálatot, valamint vérnyomást és testsúlyt is mérünk. Laboratóriumi vizsgálatokra is van lehetőség, szükség esetén pedig andrológiai konzultációra, valamint diétás tanácsadásra is. Bővebb leírásért és további információkért a homrontermelő szervek betegségeivel kapcsolatban látogassa fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Ha kérdések merülnének fel, azokat bátran felteheti ügyfélszolgálatunknak az info@boc.hu e-mail címen, weboldalunkon pedig kérhet időpontot egy űrlap kitöltésével, és mi visszahívjuk önt, hogy minél hamarabb endokrinológushoz kerüljön.