Homokozó a kertben

A kisgyermekek imádnak a homokban játszani, ráadásul ilyen esetekben a szülőknek sem aggódniuk, hiszen teljesen szabadon, biztonságban játszhatnak a kicsik.

[wp_ad_camp_1]

Ma már egyre több család fedezi fel annak a lehetőségét, hogy saját homokozót hozzon létre a kertben vagy a teraszon. Szerencsére a különböző barkácsboltokban minden szükséges alapanyag megvásárolható, így csupán az apuka kézügyességére és szabadidejére van szükség, hogy a gyermekek egy csodálatos ajándékkal gazdagodjanak. Természetesen megvásárolhatók előre elkészített homokozók is; ezek rendszerint fából készülnek, de egyéb anyagok felhasználása is előfordul.

A gyerekek már egészen kicsi korban is szeretik a homokozót. Az egy év alatti gyermekek még nem tudják „rendeltetésszerűen” használni, de ők is élvezik a puha homokban folytatott játékot és mozgást. A kicsit nagyobbak már a kézügyességüket és a mozgáskoordinációjukat is fejleszteni tudják a különböző játékok segítségével.

Homokozó

Homokozó

A szülőknek nem szabad elfelejteni, hogy a homokozó tisztasága érdekében éjszakára le kell takarni egy megfelelő méretű ponyvával; ez elsősorban azért fontos, mert a macskák előszeretettel könnyítenek magukon a homokban, másrészről pedig a nem letakart homok átázhat. Sajnos az egészen kis gyermekek még nincsenek tudatában annak, hogy a higiéniára figyelniük kell, ezért az esetleges macska ürüléket akár a szájukba is vehetik, a szennyezett kezükkel pedig a szemüket fertőzhetik meg. Az ilyen problémák megelőzésében nem csak a takaró ponyva, hanem a lehajtható fedél is segíthet, sőt a fedél jelenti a legbiztosabb megoldást. Ha ilyen homokozót vásárolunk vagy építünk, nagyon nagy figyelmet fordítsunk annak, hogy a fedél ne csapódhasson le és ne üthesse meg az önfeledten játszó gyermekeket!