Hol van a határ a szerelemben?

A szerelmes ember bizony sok mindent hajlandó eltűrni. Nemhiába hasonlítják össze ezt a felfokozott érzelmi állapotot a kábítószer fogyasztás által eredményezett testi-lelki változásokkal. A szív gyorsabban ver, mint általában, hevesebben vesszük a levegőt, ráadásul egyfajta igen erős függőségérzést vált ki belőlünk a másik személy.

[wp_ad_camp_1]

Ilyenkor megértjük és átérezzük, miről is szólnak a romantikus dalok, valamint azt is tudni véljük, hogy mit érezhettek az elmúlt évszázadok legnagyobb költői is, amikor egy-egy szép asszony vagy fess úriember után epekedtek! A szerelem és a józan ész nincsenek éppenséggel jó viszonyban egymással, gyakori jelenségnek számít például az is, hogy a környezetünk már a kapcsolatunk elején észleli és felhívja a figyelmünket a párunk bizonyos rossz szokásaira, mi azonban mindezt meg se halljuk, vagy ha mégis, akkor csak rosszmájúnak nevezzük azt, aki nem találta tökéletesnek a szívünk választottját. Amikor valaki nagyon fontossá válik a számunkra, mintha hirtelen minden körülötte kezdene el forogni és egyszerűen el sem tudjuk már képzelni az életünket az illető nélkül, éppen ezért gyakran hunyunk szemet a párunk nem túl előnyös tulajdonságai felett. Persze, nyilván senki sem tökéletes, mindenkinek megvannak a maga rigolyái és idegesítő szokásai, de ettől még nem dől össze a világ, sőt, a kapcsolat sem omlik össze. A veszekedések szintén nem a szerelem haldoklását jelzik, hiszen a viták elkerülhetetlenek, mivel ezek is segítenek nekünk az összecsiszolódásban az évek folyamán!

Szerelem

Szerelem

De mégis hol van a határ? Mi az, amit már egyszerűen nem lehet, sőt, nem is szabad eltűrnünk a világon senkinek? Ebbe a kategóriába tartozik például az agresszió minden formája. Ha a párunk kezet emelt ránk, arra bizony nincs mentség és nem érdemes megvárni a következő pofont, azon nyomban ki kell lépni az ilyen kapcsolatból! Természetesen akkor is érdemes összepakolni a holmijainkat, ha az általunk szeretett és nagyra becsült személy folyamatosan pocskondiáz minket, ha minden alkalmat megragad arra, hogy megalázzon minket és érzelmileg, valamint mentálisan is kikészít bennünket! A komoly függőségek is megkeseríthetik a pár életét, legyen szó akár alkoholról, drogokról vagy szerencsejátékokról, hiszen az ilyesmi további deviáns viselkedésformákat eredményezhet. Ezen kívül szintén nem tanácsos olyan ember mellett megöregedni, aki még a hűségével sem hajlandó megtisztelni minket!