Hol szálljunk meg Izlandon?

Izland egy szigeti nemzet, az Európai hideg északi tengerben, Grönland közelében található és bár kicsi lehet, minden bizonnyal tele van történelemmel, a kultúrával és gyönyörű természettel.

[wp_ad_camp_1]

Ezt a skandináv nemzetet gyakran pontosan meghatározza lenyűgöző látványa, amely drámai hegyekkel, hatalmas gleccserekkel (Európa legnagyobb csúcsaival), gyógyító tulajdonságokkal rendelkező forrásokkal, izgalmas gejzírekkel és masszív, egyenetlen fjord partvidékkel rendelkezik, amelyek valóságos csodát jelentenek. Reykjavík Izland tengerparti fővárosa és otthont ad a sziget nemzetének számos kulturális látnivalójának. A múzeumok – beleértve a Nemzeti Múzeumot – különösen az izlandi viking történelemre fókuszál, miközben a Hallgrimskirka konkrét székesegyház építészeti jellemzőkkel rendelkezik. A közelben, Grindavik falu közelében található a világhírű Kék lagúna – egy hatalmas, természetes geotermikus forrás, amely nemcsak pihentető, hanem (állítólag) jó a bőr ápolására is.

Grindavik

Grindavik

Izland fővárosában való tartózkodás nyilvánvaló választás, és a legjobb hely a pihenéshez és kiránduláshoz, ha jó kiindulópontot szeretne, ahonnan felfedezheti a vidéket, vagy csak néhány éjszakát töltene el az országban. A buszpályaudvar és a jó közúti összeköttetés azt jelenti, hogy a sziget könnyen megkerülhető; a közeli Midborgi repülőtér is itt található. A szállodák drágák, de van néhány olcsóbb szálloda is – ezek közül sok nagyon stílusos. Az Eyjafjörður fjord lábánál található Izland második legnagyobb városa – Akureyi, amely arról ismert, hogy inkább ez a népi kultúra központja, mint maga a főváros. A város körül nyár folyamán számos fesztivál indul, nemcsak zenei fesztiválok, hanem középkori fesztiválok is a közeli Gastir-ben, egy régi kereskedő faluban.