Hol szálljon meg San Franciscóban: a legjobb környékek és szállodák

A liberális Amerika szülőhelye, San Francisco vitathatatlanul régóta ismert az ellenkultúrájáról, és ez a hírhedt Haight-Ashbury-ben kezdődött a hippi kultúra idején. Korábban ez kísértette az 1950 -es évek Medvegenerációjának – vagy „beatnikeknek” – íróit és költőit, és még a múltban a vagyonukat kereső kínaiak jelentős bevándorlása hozta létre a világ egyik legfontosabb kínai negyedét.

San Francisco minden bizonnyal különböző kultúrák és etnikumok koktélja, amely a kis volt mexikói településtől a teljes értékű városig virágzik a 19. század közepének kaliforniai aranylázának köszönhetően. Az egész évben kellemes időjárásáról és még kellemesebb kilátásáról ismert The Marina San Francisco tengerparti területét érdemes meglátogatni, amely széles kilátást nyújt az öböl területére. Ez az egyik legjobb hely a futáshoz vagy kerékpározáshoz, vagy egyszerűen csak sétához, friss tengeri levegő és zavartalan látkép befogadásához. Ezen a területen sok zöldterület van, így különösen elkülönültnek érzi magát a belterületen lévő más területek utcáihoz és épületeihez képest.

San Fransisco

San Fransisco

Különösen Marina Green híres arról, hogy olyan eseményeket nézhet itt, mint a július 4-i tűzijáték az öböl felett. Láthatja a Golden Gate hidat, amikor a Marina környékén sétál, az Aquatic Parkból pedig egy félreeső helyet találhat, ahol pihenhet és csodálhatja a kilátást. Egy kis kitérő a szárazföldön San Francisco egyik legújabb és legnagyobb parkjába, a The Presidio-ba vezet, amelyet nagyszerű felfedezni kerékpárral. Chelsea Inn: Ez a 3 csillagos szálloda kiváló elhelyezkedéssel rendelkezik tömegközlekedés szempontjából; van egy buszmegálló, ahonnan közvetlenül a Golden Gate hídhoz lehet jutni! A környéken rengeteg csúcskategóriás üzlet és étterem is van, a Union Street pedig a közelben található. A Mock Tudor stílusú szobák tágasak, tiszták, faburkolattal és nagy, fából készült ágyakkal rendelkeznek.