Hol érdemes nézelődni Koppenhágában?

Koppenhága nyüzsgő, modern és szórakoztató főváros, amely tökéletes hétvégi kiruccanásokhoz, vagy kiindulópontként a régió felfedezéséhez, ha hosszabb időt szeretne itt tölteni.

Ez egy nyugodt város, kiváló életminőséggel, színes házak bájos soraival, ötletes zöldterületekkel, hívogató csatornákkal és rengeteg kerékpárúttal (a városban ötször annyi kerékpár van, mint autó, és több kerékpár van, mint ember). Melyik a legjobb környék a látogatók számára? Indre By a város egyik legfestőibb része, ahol a legtöbb esemény zajlik. Ha még új a városban, ez a legjobb hely, ahol elkezdheti útját. Melyik a legjobb környék a vásárláshoz? Frederiksberg egy előkelő környék, rengeteg butik üzlettel és kávézóval, ahol nyugodtan hátradőlhet, és nézheti a város zajlását. Nørrebro a város legváltozatosabb környéke, és tele van ízletes konyhával, az olcsó utcai ételektől a Michelin-csillagos éttermekig. Az egykor lepusztult negyed Vesterbro-t ma elegáns üzletek, érdekes kávézók és menő galériák szegélyezik, ha jobban kedveli a művészeteket.

Koppenhága

Koppenhága

Melyik a legjobb környék ahhoz, hogy helyinek érezze magát? Amagerbro egy nagyrészt lakónegyed, amely tökéletes a helyi élet ritmusához. Indre By mindenki számára tartogat valamit, és tényleg nem szabad kihagyni! A Koppenhágai Központ vagy belváros, valószínűleg az első környék, amelyet a legtöbb látogató felfedez, amikor nekiindul a városnak. Végül is ez a város egyik legfestőibb része, színes, évszázados házak sorával a kikötőben, középkori főútvonalakkal, várral, a fő művészeti múzeummal (Statens Museum for Kunst), Európa leghosszabb sétálóutcájával, és még a királyné rezidenciája is itt van. Itt található a Tivoli Gardens, a város kis vidámparkja is, így igazán kihagyhatatlan hely minden turista számára.