Hol érdemes megszállni Torontóban?

Kanada legnagyobb és legnépesebb városa, Toronto Ontario fővárosa, és magán a névadó Ontario-tó partján fekszik. A 18. századig visszanyúló európai történelemmel Toronto eredetileg egy York nevű brit gyarmati településből nőtt ki. Ma külterületi tanyái és vadon élő területei magának a városnak a részét alkotják, és felfedezésre váró külvárosokká és természetes enklávévá váltak.

Érdekes módon Kanada a legsokszínűbb multikulturális város a Földön. Több mint 160 nyelvet beszélnek itt, és a város lakosságának több mint 50%-a kisebbséghez tartozik. Nemcsak a bevándorlók, hanem Kanada eredeti bennszülött lakossága is ma Torontó társadalmát alkotja. Ez egy modern város sok kreativitással – valamint nagy üzleti és banki szektorral – Toronto rengeteg fantasztikus építészetnek is ad otthont. Ez magában foglalja a skálát a szép viktoriánus kúriáktól és régi kormányzati épületektől a mérföldkőnek számító CN Towerig – amely egykor a világ legmagasabb épülete volt. A város minden évben több mint 25 millió turistának ad otthont, akiket a laza életvitel, a nyitott kultúra és a tóparti életmód rejtélyes keveréke vonz ide.

Torontó

Torontó

A Yonge-Dundas területe Torontó szívében található, és a Yonge-Dundas tér köré összpontosul – amelyhez saját metróállomás is tartozik. Új területe, a tér csak 2002-ben készült el, közterületet biztosít a városnak. Számos művészeti bemutatónak és egyéb tevékenységnek ad otthont ez a tér. A tokiói Shibuyában található átkelőhöz hasonlóan a Yonge-Dundas Kanada legjelentősebb átkelőhelye; 100.000 ember kel át rajta naponta. Chelsea Hotel Toronto – A divatos, pénztárcabarát szálloda Toronto szívében, a Chelsea Hotel Toronto lehetőséget kínál arra, hogy luxuséletet kapjon anélkül, hogy lyukat vésne a zsebében. A modern kényelmi szolgáltatásokkal, például szaunával, két, nyugágyakkal ellátott és egy amerikai finomságokat kínáló étteremmel felszerelt szálloda könnyű hozzáférést biztosít a környék fontos látnivalóihoz.