Hol érdemes megszállni Sanghajban

Sanghaj tengerparti csomópontja vad hely a látogatásra. Kína legnagyobb városa éppoly híres nyüzsgő hagyományos éttermeiről, mint gyarmati építészetéről. Az ide tett látogatás lenyűgöző betekintést nyújt a közelmúlt történelmébe és a végérvényesen modern kori Kínába.

Az egykor történelmi jelentőségű shikumen negyedeknek otthont adó Bund az elmúlt tíz évben jelentős fejlődésen ment keresztül, és egy mutatós negyed lett, tele elegáns éttermekkel és kifinomult szállodákkal. A Huangpu folyó nyugati partján található, és ez az a hely, ahol csillogó kilátás nyílik a folyóra, valamint Sanghaj hatalmas, futurisztikus felhőkarcolóira Pudongban. A Bund központi elhelyezkedése gyors közlekedési kapcsolatokat tesz lehetővé a város egész területén. Választhat olyan ikonikus szállodák közül, mint a Waldorf Astoria (egy régi úri klubban található), vagy az extravagáns Art Deco Fairmont Peace Hotel. Az előkelő luxussal teli The Bund a csúcskategóriás vásárlás és éjszakai élet helyszíne. A Pudong kerület – amely a Huangpu-folyó túloldalán található a történelmi városközponttól, a Shanghai Pudong Nemzetközi Repülőtérrel osztja meg a nevét. Ez kényelmes tartózkodási hellyé teszi mindazok számára, akik a repülőtérre vagy onnan szeretnének eljutni valahová.

Sanghaj

Sanghaj

Sanghaj hagyományos városközpontja Huangpu, ahol a város leghíresebb helyszínei találhatók. Közel van az eseményekhez, és könnyen elérhető távolságra van a nagyszerű tömegközlekedési kapcsolatoktól: a Huangpu metróállomás a legnagyobb a városban. Szálljon meg Huangpuban, ha csak néhány napja van, és a város legnépszerűbb látnivalóival szeretné eltölteni ezt az időt. Meglátogathatja a Sanghaji Múzeumot az ősi kínai műtárgyak hatalmas gyűjteményével, vagy eltölthet egy kis időt a MOCA-ban, Sanghaj első non-profit modern művészeti galériájában. Huangpu ad otthont a városházának, valamint a Népi tér és a Néppark kulturális magjának.