Hol érdemes megszállni Rodoszon?

Rodosz a görögországi Dodekanészosz szigetcsoport legnagyobb szigete, amely az Égei-tenger délkeleti részén, Törökország partjainál található. A szigeten elszórt romok és régészeti lelőhelyek egészen a hellenisztikus ókori Görögországig nyúlnak vissza, a többi pedig a római, bizánci, oszmán, sőt olasz uralom története.

Ha időt szánna a sziget történelmi nevezetességeinek feltérképezésére, ez remek módja annak, hogy itt töltse az idejét; a régi erődöktől a görög templomokig a klasszikus építészet szinte minden stílusa megtekinthető itt. Bár ennek a területnek van egy modern része – általában csak Újvárosként emlegetik –, mégis az óváros kapja a figyelmet. Szívében a fellegvár áll, amely a város régi bizánci erődítményeinek fejlesztéseit tartalmazza, amelyeket a Knights Hospitallers épített be 1309-ben. Ha ehhez hozzávesszük a római romokat és a gótikus Nagymester palotáját, Rodosz városának ezen a részén járva visszamehet az időben. A szálláslehetőségek a megfizethető vendégházaktól a középkori épületektől, a korabeli elemek érintetlen hangulatú butikhoteleiig terjednek. A New Town ettől a történelmi gyöngyszemtől északra található, és itt találhatók a tengerparti bárok, a hátsó utcai kávézók és a nagyobb, modernebb szállások helye. Gyönyörűek a naplementék innen.

Rodosz

Rodosz

Mitsis Grand Hotel Beach Hotel – A lenyűgöző Égei-tenger látványos homokos strandjára néző Mitsis Grand Hotel Beach Hotel egy előkelő 5 csillagos szálloda, amely világszínvonalú luxusáról ismert. Az óvárostól 10 percre található, pazar szálloda három úszómedencével, kivilágított teniszpályával és négy nemzetközi ételt kínáló étteremmel várja vendégeit. A szobák és lakosztályok széles választéka közül választhat meleg belső terekkel és előkelő fabútorokkal. Ha pedig szórakozni szeretne, szörfözhet és katamaránozhat.