Hol érdemes megszállni Marrakeshben?

Marrakesh Marokkó fergeteges és híres városa. Minden pletyka igaz: valóban van itt útvesztő-szerű utcák gyűjteménye, ahol el lehet tévedni, számtalan utcai árussal, akik a fűszerektől a bőrig mindent árulnak, így az itt tartózkodás intenzív és érdekfeszítő élmény lesz.

Álljon meg Jemaa el-Fnaa őrületében nappal, és nézze meg, ahogy az emberek oda-vissza nyüzsögnek, miközben a teraszkávézóban minden őrület mellett egy nyugodt mentateát kortyolgatnak. Térjen vissza este, és nézze meg, ahogy az utcai élet kibontakozik, és a tér valahogy még nyüzsgőbb lesz. Marrakesh történelmi központját a Medina alkotja. Ez a terület az a régi erődváros, ahonnan a modern Marrakesh kinőtt, és ezért tele van mindenféle kulturális és történelmi látnivalóval, amit a város megengedhet magának. Itt található a gyönyörű Bahia palota, Koutobia impozáns 12. századi mecsete, valamint a Les Jardin Secret lenyűgöző palotája és kertjei – többek között múzeumok és kis művészeti galériák.

Marrakesh

Marrakesh

Ez ad otthont a világhírű Jemaa el-Fnaa térnek, ennek a már központi területnek a közepén. Marrakesh ezen a részén tartózkodni azt jelenti, hogy közel kell lesz az események középpontjához. Találhat magának egy olcsó de kellemes butikszállóban vagy megszállhat egy felújított Riad fényűző hoteljében, amelyhez megfelelő ár tartozik! Nagyon sok szállás közül lehet választani. Les Jardins De La Koutoubia – Ez az 5 csillagos szálloda minden bizonnyal büszkélkedhet néhány díszes és palotához hasonló szobával a határozottan előkelő marrákesi tartózkodáshoz. Az otthonosan berendezett szobákon kívül minden reggel ingyenes reggelit szolgálnak fel, nem kevesebb, mint két bár és három különböző étterem közül lehet választani – valamint biliárdterem, edzőterem, beltéri és szabadtéri medence is van. Ha ez nem lenne elég, a helyszín is csodálatos; csak néhány percnyi sétára van a Jemaa el-Fnaa tértől és a fantasztikus Koutoubia mecsettől.