Hol érdemes megszállni Aucklandben?

Noha nem a főváros, Auckland Új-Zéland legnagyobb városa. Néha Új-Zéland kapujaként is ismert, ez több, mint egy közlekedési csomópont, amely az ország „kalandosabb” részeire viszi az utazókat. A város tele van kultúrával és történelemmel; egy kozmopolitán hely, ahol több maori örökség van, mint európai, és sok mindent meg lehet tanulni a város fejlődéséről számos múzeumban.

Négy különböző külváros alkotja azt a területet, amelyet Greater Aucklandként ismerünk – Auckland, North Shore, Waitakere és Manukau. Mindegyiknek más a karaktere, személyisége különböző kínai, indiai, vietnami, európai és polinéz gyökerekkel. A North Shore a gazdag külvárosokról szól, Waitakere pedig a természet és a nagyszerű tengerpartok – valamint Új-Zéland híres borainak – könnyen megközelíthető fellegvára. Ezen a meglepően sokszínű településen mindenhol más történik. Auckland központi üzleti negyede nyüzsgő kulturális és pénzügyi központ. Itt található a város felhőkarcolóinak és kulturális látnivalóinak nagy része. Például vannak olyan galériák, mint az Auckland Art Gallery, amelyet 1888-ban alapítottak, és a 11. századtól napjainkig mutatja be a művészetet.

Auckland

Auckland

A szállodák a történelmi szálláshelyektől a magasba tornyosuló szállodaláncokig terjednek, de a pénztárcabarát utazók számára is találhat panziókat és hosteleket. A kikötőre néző Britomart a CBD divatos területe, és tele van műemlék épületekkel, dizájner-butikokkal és előkelő éttermekkel – valamint Auckland vasúthálózatának végállomása. Az ikonikus SkyCity Grand Hotel Auckland sokemeletes épülete kifinomult arany és üveg homlokzattal, irigylésre méltó kilátással büszkélkedhet Auckland kikötőjére és a város látképére. A 24 órás kaszinóval és több mint 20 étteremmel rendelkező SkyCity szórakoztató komplexum mellett ez az 5 csillagos szálloda három saját étteremmel, valamint fitneszközponttal és fényűző gyógyfürdővel rendelkezik fedett úszómedencével, szaunával és pezsgőfürdővel.