Hogyan töltsünk el 2 hetet Vietnamban?

Laosz, Kambodzsa és Kína által körülvett Vietnam országa egy csodálatos úti cél Délkelet-Ázsia szívében. A háború által többször sújtott Vietnam gazdag történelemmel és viharos múlttal rendelkező ország. Ennek ellenére ez egy barátságos légkör, ahol a látogatók elegyedhetnek a helyiekkel, és mindent megtapasztalhatnak a városi élettől kezdve Ho Si Minh-ben, a kisebb falvak vidéki életéig.

Vitathatatlanul a legjobb hely a Vietnamon keresztüli utazás megkezdésére Ho Si Minh-városban, az egykori fővárosban van, amelyet még mindig Saigonként emlegetnek. Miután az amerikai csapatok 1975-ben, a vietnami háború idején elhagyták a várost, Ho Si Minh város mérete csökkent, mivel sok lakos elmenekült. Az azóta eltelt évtizedekben a város ismét növekedett, és Vietnam gazdasági központjává vált. Végtelenül sokféleképpen lehet itt eltölteni az időt, de Ho Si Minh-város valóban kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik az Újraegyesítési Palota, a francia gyarmati városháza, a Notre-Dam katedrális és a Saigon Skydeck a Bitexco-ban, amely egy pénzügyi torony, ahonnan lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhet az alatta lévő kiterjedt városra.

Vietnam

Vietnam

A Cu Chi alagutak felfedezése egy csodálatos élmény és egy nagyszerű egynapos kirándulás Ho Si Minh-városból, amely segít összefoglalni a háború hihetetlen nehézségeit, valamint a vietnami emberek szívósságát és erejét. Ezt a több mint 240 km-es (150 mérföld) alagútból álló bonyolult rendszert kizárólag puszta kézzel és egyszerű eszközökkel ásták a francia megszállás, majd a vietnami háború alatt. Cu Chi lakói ezekben az alagutakban éltek, ami szintén háborús előnyhöz juttatta az amerikai katonákat. Ma Ho Si Minh-városból induló vezetett túrák állnak rendelkezésre, amelyek során Ben Dinh és Ben Duoc alagútjait is felfedezhetik.