Hogyan töltsön el egy hetet Görögországban?

Ha csak egy hetet tölt Görögországban, csábító lehet egy görög szigetre menni, vagy akár csak a fővárost felfedezni az utazása alatt. Bár mindkettő vonzó lehetőség, a látogatók élvezhetik a hihetetlen görög úticélokkal teli egy hetes utat. Kezdje Athén fővárosában, de ne hagyjon ki más lenyűgöző állomásokat sem. Delphi történelmétől és rejtélyétől Olympia sportörökségéig ez a görögországi útvonal tele van felejthetetlen látnivalókkal ebben az ősi országban.

Szinte biztos, hogy utazását Athénban kezdi, ahol az ország legnagyobb nemzetközi repülőtere található. Kezdje az Akropoliszban, az ősi magasvárosban, amely a világ leghihetetlenebb történelmi építményeivel büszkélkedhet. Járja be a Parthenont, csodálja meg Athéné Nike templomát, és ne hagyja ki a Propyleát. Ha folytatni szeretné a történelmi kalandot, töltsön el egy kis időt a Nemzeti Régészeti Múzeumban, az Új Akropolisz Múzeumban vagy a Nemzeti Művészeti Galériában. A város központjában sétáljon át a lenyűgöző és zöld Nemzeti Kertben, egy városi célpontban, ahol piknikezhet virágok, valamint több száz, sőt több ezer éves görög szobor között. Amikor Görögország Peloponnészosz régióján halad át, ne hagyjon ki egy gyors megállót, hogy megnézze a legfontosabb úti célokat. Korinthosz például egy romvárosnak és olyan tereptárgyaknak ad otthont, mint a római Odeum és Apollón-templom.

Görögország

Görögország

Mükénében megtekintheti a mükénéi akropolisz 4000 éves romjait, majd meglátogathatja a Mükénei Régészeti Múzeumot. A tengerparti faluban, Epidaurusban még az ókori Epidaurosz színházban is megtekintheti a színpadot, amely ma is áll és rendezvényeknek ad otthont. Ha egy éjszakát szeretne eltölteni Peloponnészosz keleti részén, tegye meg Napflióban. Ez a tengerparti úticél gyönyörű homokos partokkal büszkélkedhet, a belváros pedig tele van romantikával és ideális nászutasoknak vagy pároknak.