Hogyan tisztítsuk meg megfelelően a gyémántgyűrűt?

Kézápolók, hajformázó termékek, főzési összetevők, valamint a mindennapi olajok és szennyeződések elegendő réteget hagynak a gyémántgyűrűn. Ha túl sokáig vár a tisztítások között, ezek az elemek a gyémánt hátoldalán vastag szennyeződésréteggé halmozódhatnak fel, amely blokkolja a fényt, és a gyémánt fénytelennek és élettelennek tűnik.

A gyémántgyűrű befektetés, ezért vigyázzon, amikor eljön az ideje, hogy csillogóvá varázsolja. Ugyanezzel a technikát, kímélő folyékony mosogatószerrel, biztonságosan megtisztíthatja a töréssel teli gyémántgyűrűt (egy gyémánt, amelyet üvegszerű anyaggal fecskendeznek be, hogy megszépítse a gyengébb minőségű követ), amelyet kezelt vagy javított tisztaságú gyémántnak is neveznek. Ez a technika kellően kíméletes más puha drágakövekhez is, amelyeket szintén fel lehet szerelni a gyémántgyűrűre.  A gyémántgyűrűt hetente egyszer vagy kétszer meg lehet tisztítani, hogy csillogjon. A lényeg, hogy gyengéd tisztítókeverékkel tisztítsa meg. A gyémántok tartósak, de ez nem jelenti azt, hogy bármely régi tisztítószer életre kelt egy gyémántgyűrűt. A durva vegyszerek vagy az erőteljes súrolás néha eltávolíthatják a bevonatokat és a gyémántok javítására használt egyéb anyagokat. Ezenkívül a gyémánt nemesfémek porózusak, puhák és hajlamosak a károsodásra, különösen akkor, ha durva vegyszereknek, hámlasztóknak vagy tisztítószereknek vannak kitéve.

Gyémántgyűrű

Gyémántgyűrű

A gyémántgyűrű tisztításának legjobb módja, ha gyengéd, és enyhe tisztító összetevőket használ. Egy mély tálban keverje össze az enyhe folyékony mosogatószer oldatát és melegítse fel majdnem forró vízzel. Az Ivory mosogatószer népszerű választás, de bármilyen más enyhe mosogatószer megfelelő.  Ha szükséges, használjon nagyon puha kefét a szennyeződés eltávolításához. Győződjön meg arról, hogy a kefe nem karcolja meg a gyűrű fémbeállítását.