Hogyan távolítsuk el a vízkő lerakodásokat a zuhanyrózsáról?

A zuhanyfejet elzárják a csúnya kalciumlerakódások? A kemény víz, különösen a kutakból, magas kalcium-, magnézium-, mész-, szilícium-dioxid- és egyéb ásványi anyagokat tartalmazhat. Amint a zuhanyfejen áthaladó kemény víz megszárad, lerakódásokat hagy maga után. Ez az ásványi anyag felhalmozódása egyszerre nem vonzó és problémás, mivel eltömítheti a vízi utakat, és megakadályozhatja, hogy a zuhanyfej teljes erővel folyjon.

Íme egy egyszerű és takarékos megoldás a kemény víz által hátrahagyott lerakódások eltávolítására: Csak töltsön meg egy kis műanyag zacskót félig fehér ecettel, és rögzítse a zacskót a zuhanyfejre egy gumiszalaggal. Hagyja a zacskót a helyén egy-két óráig. Ezután távolítsa el a zacskót, és dörzsölje le a zuhanyfejet egy régi fogkefével vagy ronggyal. A zuhanyfejnek most úgy kell kinéznie és működnie, mint az újnak! Tipp: Ugyanez a módszer használható az ásványi lerakódások eltávolítására a csaptelepekről a fürdőszobákban és a konyhákban egyaránt. Kímélje meg magát egy csomó súrolástól, először áztassa ecetbe a csapokat. A fehér ecetben lévő ecetsav oldószerként működik, amely segít feloldani a zuhanyfejet eltömítő ásványi lerakódásokat. Egy-két órás ecetes áztatás után a felgyülemlett felhalmozódásnak el kell mosódnia, amikor legközelebb bekapcsolja a zuhanyozót.

Vízkő lerakódás

Vízkő lerakódás

Számos oka van annak, hogy az ecetes tisztítás a háztartási rutin része legyen. Először is, ez olcsó, gyakorlatilag fillérekért megvalósítható. Több dollárt megtakaríthat, ha nem vásárol felesleges speciális tisztítószereket. És tekintettel arra, hogy teljesen természetes, nem kell aggódnia az erős vegyszerek vagy gőzök miatt. Használhatja akár gyermekhálószobák és fürdőszobák tisztítására is, minden további gond nélkül. Bár nagyon biztonságos a használata, bizonyos óvintézkedéseket kell tennie, ha ecetet használ tisztítószerként.