Hogyan rendezzünk egy délutáni teapartit?

Amikor a teapartikra gondol, elárasztják a brit dzsentri gondolatai, az Alice Csodaországban jelenetei, a viktoriánus dekoráció, a szép hajú hölgyek és a levegőben teáscsészét tartó rózsaszín ujjak? Ha igen, akkor igaza van és téved is egyben.

Igaza van, mert ahogy az idők során kialakult a „délutáni” tea hagyománya, elegáns üggyé vált. Téved, mert a brit munkásosztály gyakran fogyasztotta az elegáns teát esti vacsoraként, kiadósabb étellel, mint a teapartikhoz kapcsolódó szendvicsek és pogácsák. Ahogy a szokás fejlődött, a teaidőt általában késő délutánig tartják. Ez egy étkezések közötti snack, ami sokkal elegánsabb, mint egy zacskó chips az automatából. Nem kell rendkívül nehéznek lennie, bár az étkezés gyakran tartalmaz sós, falatnyi szendvicseket, pogácsákat vagy kekszet és édességeket (természetesen egy jó csésze tea kíséretében!). A férfiak és a nők egyaránt élvezik a délutáni teát Angliában, és gyakran használják üzleti ügyfelek szórakoztatására.

Tea

Tea

A délutáni teázás számos ünnepségre alkalmas. Ha olyan partit szeretne rendezni, amely nem olyan izgalmas, mint egy vacsora, egy teázás lehet a válasz. Ideális forma babaváró bulira vagy lánybúcsúra, nyugdíjas bulinak, születésnapi ünnepségnek vagy a jó barátokkal való találkozásra. Az ételeket a vendégek érkezése előtt készítik el, és vagy svédasztalos rendszerben, vagy tányér finomságokkal az asztalhoz adják. Az egyetlen dolog, amit fel kell szolgálnia, az maga a tea, így rengeteg ideje marad a pihenésre és a vendégek élvezetére. Vendéglistája több tucat embert vagy csak egy jó barátot tartalmazhat, akivel meghitt beszélgetést szeretne megosztani. Ez lehet egy nagyon formális ügy, ahogy az elegánsabb szállodákban látható, de lehet olyan hétköznapi is, mint egy csésze tea és néhány sütemény.