Hogyan növekszik az Új-guineai nebáncsvirág?

Az új-guineai nebáncsvirág kiváló, hosszú virágú növény a kert egy napsütéses helyén. Az árnyékot szerető unokatestvéreihez hasonlóan a közönséges nebáncsvirághoz hasonlóan az új-guineai nebáncsvirág is kis csomókat képez, és sok virágát lombja felett tartja, ahol színes képet mutat. Az utolsó fagyveszély után ültetik őket, ezek a gyors termesztők és az évszak elején virágozni kezdenek.

[wp_ad_camp_1]

Kevés kártevő vagy probléma esetén az új-guineai nebáncsvirág alacsony karbantartást igényel és nagy teljesítményt nyújt. Hegyes hosszúkás leveleik vonzóak maradnak az egész szezonban, fényesek, sötétzöldek, bordóak vagy tarkák lehetnek. Élénk színű virágaik narancssárga, rózsaszín, piros, fehér és lila árnyalatokban jelenhetnek meg. A virágzásuk hasonló, de nagyobb, mint a közönséges nebáncsvirágé. Öt vastag szirmuk van, és sok nektárt termelnek, vonzva a pillangókat. A legtöbb kertész egyéves növényként termeszt új-guineai nebáncsvirágot, cserépben vásárolva őket a kertbe. Várja meg, hogy új-guineai nebáncsvirágai az évszak elején elkezdjenek el virágozni, ha még nem virágoznak, amikor megvásárolják őket. Folyamatosan virágoznak, ha elegendő napot és vizet kapnak. A víz és az élelmiszer kivételével valóban nincs szükség karbantartásra. Tartsa gyomlálva a területet, hogy kevesebb legyen a verseny a vízért. Évelő vagy szobanövényként termesztve valamivel több gondot és etetést igényelnek. Ne számítson arra, hogy olyan dús vagy virágosak lesznek, mint a tél rövid napjaiban.

Nebáncsvirág

Nebáncsvirág

Az új-guinea nebáncsvirág csodálatos cserepes növényként is. Cserepekben tartva szemmagasságban tarthatja őket. Félelmetesek egy sétány mentén ültetve is. A napsugárzás szükségessége attól függ, hogy milyen meleg van és mennyi nedvességet kapnak a növények. A új-guineai nebáncsvirág a legjobban a reggeli napsütésben és a délutáni árnyékban nő. Ha a talaj száraz vagy a hőmérséklet extrém, akkor akár félnapos árnyékra is szükségük van, különben nem is virágoznak olyan jól.