Hogyan növekszik a Calibrachoa?

A calibrachoa, az egyik legnépszerűbb növény a szabadban, cserépben történő termesztésre. Bár nagyon rövid éghajlatú, rövid életű évelő, évente szinte mindenhol termesztik. Remekül néz ki akasztott kosarakban, tálakban vagy vegyes edényekben. A Calibrachoa szokatlan cserepekben is jól működik, például szűrőedényekben vagy akár műanyag mosókosarakban. A Calibrachoa termékeny virágzó és 1 hüvelykes virágokat hoz létre, amelyek apró petúniákra emlékeztetnek.

[wp_ad_camp_1]

A Calibrachoa szivárvány színű, szilárd és kétszínű, csíkos, mintás és lenyűgöző kettős virágzású növény. A tömör levelek ovális alakúak és kissé ragadósak. A legtöbb növekvő zónában ezt a növényt a legjobban tavasszal lehet ültetni vagy újratelepíteni. A vegetációs időszak alatt folyamatosan virágozhat, virágai pedig lepkéket és kolibrit vonzanak. Gyorsan termeszt, és cserépben termesztve gyorsan megnő és mintha nyúlna a föld felé. Ezeknek a növényeknek egyszerű igényei vannak: napfényre, elegendő vízre és élelemre van szükségük. A növényt nem nehéz gondozni, de az igényeinek figyelemmel tartása tavasztól őszig fontos ahhoz, hogy virágozzon. Míg kerti ágyakba ültethetők, ha cserépbe ülteti őket, sokkal jobban jár.

Ezt „öntisztító” növénynek tekintik, vagyis nem szükséges holtpontra juttatni a virágzást; a nyár vége felé történő komoly visszavágás azonban hasznos lehet. Ezek a növények legalább hat órányi teljes napsütéssel virágoznak a legjobban, de elviselhetik a részleges árnyékolást – különösen melegebb területeken, ahol az árnyékot kapó növények valószínűleg túlélik a nyári hónapokat. Az elégtelen napozás általában csökkent virágzást eredményezi. A calibrachoa növények kedvelik a gyorsan lecsapoló talajt, ezért győződjön meg arról, hogy az edény jó vízelvezetéssel rendelkezik. Kerti ágyakba ültetve szerves anyagokkal módosítsa a gazdagság biztosítása érdekében, és győződjön meg arról, hogy a talaj jól lefolyik.