Hogyan NE sminkelj!

Manapság annyi smink oktató videó és cikk van fenn a neten, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, mégis úgy tűnik, hogy ez sem elég a különféle sminkbakik megfékezésére. Lássuk mik a leggyakoribb hibák, amiket jobb elkerülni.

[wp_ad_camp_1]

A sminkbakikat általában a félresikerült smink viselője észre sem veszi magán, azonban a környezete annál inkább. Az ilyen sminkbakik meglehetősen komikus látványt nyújtanak, így jobb ügyelni rá, hogy ne válj a társaság vagy az utca bohócává. Egy szépen kirúzsozott száj könnyen felhívja viselőjére a figyelmet, azonban a rúzsfoltos fog és az elmaszatolódott rúzsfolt is. De, a kicserepesedett, száradt, rúzsos száj sem túl biztató látvány. Talán ennél is rémesebb látvány, ha valaki a saját szemöldökét szeretné karban tartani. Az eredmény általában vagy túl vastag, vagy túl vékony szemöldök, ami szigorú vagy csodálkozó nézéshez vezet. A szemöldökkel az egyik legnagyobb probléma, hogy ha tetoválva van, akkor nem könnyű kijavítani. Manapság minden nő szeretne csábító szemeket, annak pedig egyik módja a hosszú szempilla. Van, aki beéri szempillaspirállal, mások pedig hatalmas műszempillákat tesznek fel, melyekről az utca végén látható, hogy nem igaziak.

Smink

Smink

Sokan betartják a fent említetteket, azonban archibáikat, pattanásaikat, mitesszereiket igyekeznek valamiképp elfedni, erre pedig a legjobb módszernek a több réteg vastagságú maszkszerű alapozó tűnik. A vastagon felvitt alapozó rémisztő, maszkhatást kölcsönöz, valamint egy ilyen személynek nem is szívesen ad puszit az ember. Az sem ritka, hogy valaki a pirosító használatát viszi túlzásba, aminek eredménye, hogy az illető úgy néz ki, mint egy fellépésre készülő bohóc. Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy a sminkecset véletlenül se szaladjon meg.