Hogyan lehet interjúra menni korlátozott munkatapasztalattal?

Válasszon ki 10 olyan vállalkozást a közeléből (vagy olyanokat, amelyek nem az Ön közelében találhatók de lehetővé teszik a távmunkát), amelyek érdekeltek. Ezt hívják az interjúk listájának, és ezzel minden munkakeresőnek rendelkeznie kell.

[wp_ad_camp_1]

Ha szűkítené, mely cégeknél szeretne dolgozni, akkor jobban összpontosíthatja erőfeszítéseit és személyre szabhatja üzenetét a motivációs levelekben, amelyek segítenek kiemelkedni a potenciális munkaadók előtt. Nem tudja, hol keresse ezeket a vállalatokat? Megtekintheti a Glassdoor webhelyet, ahol megtalálja a jelenlegi és korábbi alkalmazottak véleményét, és megismerheti, hogy milyen vállalatok találhatók az Ön területén. Miután szűkítette, mely cégeknél szeretne dolgozni, meg kell találnia, miért szeretne nekik dolgozni. Gondoljon arra, milyen kapcsolatban áll ezekkel a cégekkel. Mit tisztel vagy csodál bennük? Talán rajong az általuk kínált termékekért vagy szolgáltatásokért. Talán úgy érzi, kapcsolódik a küldetéséhez.

Állásinterjú

Állásinterjú

Bármi is legyen az oka, valóban szívvel lélekkel kellene dolgoznia ezeknél a vállalatoknál, és segítenie kellene őket céljaik elérésében. Annak ismerete, hogy miért akar ezeknél a vállalatoknál dolgozni, segít a jövőbeni beszélgetésekben az ott dolgozókkal. Segít abban is, hogy jelöltként kitűnjön a felvételi folyamat során. A hálózatépítés a legjobb módszer a célvállalatoknál rejlő lehetőségek kihasználására. Mielőtt bármilyen állásra jelentkezne az álláskeresés során, lépjen kapcsolatba legalább egy jelenlegi alkalmazottal az összes vállalat interjúcsapatából. Miután elfogadta a LinkedIn csatlakozási kérelmét, kezdjen el beszélgetést velük, majd a cikkek megosztása, a bemutatkozás felajánlása stb. révén folyamatosan értéket teremtsen a szakmai hálózat minden személyével, így akkor is behívhatják egy interjúra, ha nem rendelkezik széles munkatapasztalattal.