Hogyan lehet hajón dolgozni?

Aki munka után keresgél, és lehetőség szerint olyat választana, mely kihívásokkal teli, és még utazna is, akkor biztosan ráakadt már a hajós munkákra. Sokat lehet róluk hallani manapság, ám nem mindenki tudja, mit is takar valójában ez a munkakör.

[wp_ad_camp_1]

A Gábor beszámoló viszont remek tájékozódási lehetőséget nyújt azok számára, akik hajós munkával foglalkoznának szívesen, hiszen nem sminkeli ki a munkát, illetve magát a munkakörbe tartozó feladatokat. Nem tagadja azt sem, hogy igen szigorú már a felvételi rendszer is, mely a hajó minden részlegére egyaránt igaz. Felhívja a figyelmet, hogy a nyelveknél nem azt veszik figyelembe, hogy milyen papírja van az illetőnek, hanem a ténylegesen beszélt nyelvtudását állapítják meg az elbeszélgetés során.

Hajós munka

Hajós munka

Gábor beszámolójából az is kiderül, hogy ő bárosnak jelentkezett, ami a felvételi beszélgetés során azt jelentette számára, hogy el kellett mondania az ismereteit a különféle italokról, valamint az azok közötti különbségekről, de még azt is megkérdezték tőle, hogy egy-egy italt milyen hőmérsékleten szokás felszolgálni. Arról is érdeklődtek továbbá, hogy milyen a tudása a koktélkeverés területén. Néhány nap múlva már meg is kapta szerződését, melynek köszönhetően ingyen juthatott el olyan helyekre, mint a világörökség részét is képező Stonehenge. Emellett lehetősége volt elutazni Hollandiába, Franciaországba és Belgiumba is.

Ha téged is érdekelne egy-egy ilyen hajós munka, de előtte szívesen meghallgatnád pár olyan ember jó tanácsát, aki már egy ideje ezzel foglalkozik, ezt az életformát választotta, látogass el a crew.hu internetes oldalára. Itt sok hasznos információt találhatsz, és megválaszolásra kerülhetnek a kérdéseid is, így könnyebben dönthetsz, hogy szeretnél-e hajón dolgozni.