Hogyan lehet gondozni a moringa növényeket?

A Moringa növényeket (Moringaceae) néha lóretekfának nevezik, ezek Indiában és Bangladesben a Himalája lábánál honosak. A moringa növényeket már régóta használják és tisztelik őshonos élőhelyeiken csodálatos tápláló és gyógyászati tulajdonságaik miatt. Olyannyira, hogy a moringafa elnyerte a csodafa becenevet.

[wp_ad_camp_1]

Míg a moringanövények megszokták a dél-ázsiai trópusi és szubtrópusi éghajlatot, jól alkalmazkodnak a világ más területein történő növekedéshez, mindaddig, amíg védve vannak a hideg időjárástól és a zord fagyoktól. Tanulja meg, hogyan termesztheti ezeket a csodafákat, és hogyan élvezheti egész évben a moringa előnyeit otthonának kényelméből! A megtelepedett moringa növények karbantartása alacsony és kevés gondot igényel, különösen, ha egész évben a szabadban termesztik. Azoknak a kertészeknek, akik nem trópusi vagy szubtrópusi éghajlaton élnek, a moringa növények hűvös időben történő gondozása szükséges. Szerencsére jól alkalmazkodnak a cserepes termesztéshez is. A moringa gyorsan növő, lombhullató fa, amely Indiában és Bangladesben őshonosok.

Moringa

Moringa

Aszályállóak, és elviselik a rendkívüli hőmérsékleteket. A moringa növények számára a legjobb, ha a nap nagy részében közvetlen napfény éri őket. A növekedés megakadhat, ha a növények nem kapnak elegendő fényt. A moringa növények sokféle talajhoz alkalmazkodnak, és szükség esetén a szegény talajokban is életben maradhatnak. Jól lecsapoló, homokos talajon termesztve a legboldogabbak. A moringa növények érzékenyek a gyökérrothadásra, ezért nem fognak nőni a túlságosan tömörített vagy túl sok nedvességet tartó talajban. Tartsa a moringa növények talaját állandóan nedvesen, de ne vigye túlzásba. A moringa növények nem tolerálják a „nedves gyökereket”, és érzékenyek a túlöntözésre. A megtelepedett moringa növények szárazságtűrőek, de a fiatal növényeknek állandóbb nedvességre van szükségük az erős növekedés ösztönzéséhez.