Hogyan együnk fügét?

Lassan belépünk a fügeszezonba. Mivel nagyon ízletes, semmiképp nem szabad kihagynunk ennek a gyümölcsnek a fogyasztását. Az emberek nincsenek tisztába azzal, hogy milyen sok különféle módon fogyaszthatják és tálalhatják ezt a különlegességet. A legtöbben csak a szárított, aszalt fajtáját próbálták, viszont frissen is nagyon ízletes tud lenni, ha a megfelelő módon készítjük el.

[wp_ad_camp_1]

Ha egy gyors, ízletes és vitamindús reggelire vágyunk, akkor az egyik legjobb választások közé a fügével megkoronázott gyümölcsturmix tartozik. Elkészítési módja nagyjából ugyanaz, mintha turmixot csinálnánk: feldaraboljuk a gyümölcsöket, összeturmixoljuk, ízlés szerint tejet, vagy tejszínt öntünk bele, majd berakjuk a hűtőbe. Ezt követően jön csak a „hab a tortán”. A szép kerekre felvágott friss fügedarabokat, egy kis fahéj kíséretében rászórjuk a turmix tetejére. Azonban ha nem szoktunk gyümölcsöt, vagy édes dolgokat reggelizni, akkor teljesen más módon is felhasználhatjuk. Vajkrémes pirítósunk tetejére ugyanis nagyon jól passzol a füge ízvilága, főleg, ha egy kis sonka is van a kenyéren.

Füge

Füge

Láthattuk, hogy milyen eltérő módon és állagban használhatjuk a különféle összetevőket a konyhában. Nem szabad leragadnunk egyetlen ismert, hagyományos felhasználási módnál sem, akár fügéről, akár más alapanyagról beszélünk. Nem hiába beszélnek olyan sokan konyhaművészetről és nem puszta táplálék előállításról. Az a tény, hogy még egy ilyen gyümölcs is, mint a füge (amit mindenki a megszokott módon, aszalva fogyaszt), ilyen különféle elkészítési lehetőségeket nyújt, arra enged következtetni, hogy még rengeteg fortély és elrugaszkodott ötlet van a konyha területén, amelyre az átlagember még csak gondolni sem mer. Megvalósításukhoz pedig nem kell mesterszakácsnak lenni, elég hozzá egy kísérletezni vágyó hétköznapi ember is.