Hogyan csomagoljunk költözéskor?

A legfontosabb szempont költözéskor, hogy a stressz ellenére se hagyjuk, hogy legyűrjön a fejetlenség! A legjobb idejében átgondolni a teendőket, segítség lehet egy mindenre kiterjedő alapos lista. Hiszen tudjuk mit karunk vinni, de nem mindegy milyen fontossági sorrendbe szállítjuk, vagy pakoljuk össze a holminkat. A mixpakk.hu weboldalon a legrészletesebb információkat találja a megfelelő segítség igénybevételéhez.

[wp_ad_camp_1]

Hogyan csomagoljunk költözéskor? Helységről helységre járva szemre vételezhetjük, milyen mennyiségű tárgyat kell csomagolni és kategorizálni. Érdemes akár helységek szerint pakolni, hiszen a fürdőszobai dolgainkat például az új otthonban is a fürdőszobába kell majd kipakolni. Ugyanígy a konyhai, hálószobai tárgyak is az ottani konyhába és fürdőszobába kerülnek. Nem túl célszerű a fél kg rizst a WC tisztítóval összecsomagolni. A folyékony, törékeny dolgok miatt érdemes időben beszerezni megfelelő mennyiségű dobozt, zacskót. Megéri odafigyelni, időt szánni az alapos csomagolásra, hiszen költözéskor sajnos megtörténhet, hogy pont a nagymamától örökölt csészék áldozatul esnek, megsérülnek. Ha lehetséges nem szégyen segítséget sem kérni, hiszen több szem többet lát. Ezen kívül, ne hagyjuk figyelmen kívül a kamrát, a garázst, a teraszt, hiszen bárhol lehet néhány elfejtett holmi elfekvőben. Ne a törékeny porcelánra dobjuk fel utolsó pillanatban az elfeledett síbakancsot.

Költözés - csomagolás

Költözés – csomagolás

Ugyanakkor érdemes a legfontosabb dolgokat, amelyeket napi szinten használunk, külön kisebb dobozba rakni, hiszen a költözés ugyan nagy esemény, de az élet nem áll meg. Amit egy kisebb utazáshoz csomagolnánk érdemes külön tenni. Hiszen fogkefét lehet venni a sarki boltban, de egy költözős napon biztosan nehezünkre esik megállni, időt húzni. A fogkefe, szappan, törölköző, tiszta ruha, gyógyszerek mellett fontos szempont, ha gyerekkel költözünk, hogy az ő nélkülözhetetlen alvó takaróját, kispoharát, ovis táskáját, külön figyelemmel kezeljük, hiszen a gyerek napi rutinját megszakítani csak a rendkívül kalandvágyó szülők merik.