Helyek, amiket nem értékelnek eléggé Thaiföldön

Akár a hagyományos halász falvakat, akár az ősi templomokat fedezi fel, Thaiföldön rengeteg alábecsült úticél várja a kíváncsi utazókat. Lehet, hogy a szállások nem mindig luxusellátást biztosítanak, de ez is a kaland része, ha Thaiföldre látogat.

[wp_ad_camp_1]

Hagyja most Bangkokot és Phuketet, mert ezeknél sokkal szebb és érdekesebb helyek is várhatják Thaiföldön. A Ko Yao Noi egy viszonylag érintetlen sziget a Phang Nga-öbölben annak ellenére, hogy 30 perces hajóútra fekszik a csillogástól amely körülveszi Phuket-et. Van több üdülőhely a szigeten, de olcsóbb szállások is rendelkezésre állnak. A Ko Yao Noi vagy a „kis hosszú sziget” hegyvidéki sziget. A hegyek keleti oldalán olyan tengerpartok találhatók, ahol úszni és búvárkodni lehet. A nyugati oldal jó hely a mangrove-erdők megtekintésére. Búvárkodhat bátran a Ko Yao Noi-on, vagy hajózhat akár más szigetekre. A sziget csendes, így Thaiföld egyik célpontja a kikapcsolódásra vágyóknak. Ha szeretné megtekinteni a vadon élő állatokat, menjen a Khao Yai Nemzeti Parkba, ami mindössze három óra autóútra van Bangkoktól.

Ko Yao Noi

Ko Yao Noi

Ebben a nemzeti parkban elefántok, ugrató szarvasok, makákók és medvék is találhatók. Mintegy 300 madárfajnak ad otthont. A hüllők megtekintésének legjobb ideje március vagy április, amikor a hátrahúzott piton, valamint a meztelen gyík kijön játszani. Egyéb látnivalók és tevékenységek közé tartozik egy denevérbarlang (három millió denevérrel), vízesések (a Haew Narok a legmagasabb), kemping és túraútvonalak. Ha édesszájú, kényeztesse el magát Phetchaburi-ban. A thaiföldi város híres desszertjeiről, különös tekintettel a khanong mor gaeng-re, a pudingra. A város dombja a város legfontosabb eleme, elsősorban azért, mert a királyi palota (Khao Wang) és egy templom ül a tetején.