Házi tippek fogkő ellen

Amennyiben szeretnénk megőrizni a fogaink épségét, akkor annak érdekében nagyon fontos, hogy a napi többszöri fogmosásról ne feledkezzünk el. Ám ezen kívül másra is oda kell figyelni!

[wp_ad_camp_1]

Ehhez nincs szükségünk drága beavatkozásokra, elegendő csak pár otthoni praktikát rendszeresen alkalmaznunk. Amennyiben azt látjuk, hogy elszíneződnek a fogaink, akkor annak a hátterében a legtöbb esetben a felgyülemlett fogkő áll. Melyet érdemes nagyon komolyan venni, hiszen ez nem csak egy esztétikai probléma, hanem komolyan veszélyezteti a fogaink épségét is. A fogkő tulajdonképpen rengeteg elpusztult és elő baktériumból tevődik össze. Amennyiben nem alkalmazunk rendszeres fogmosást, akkor a mikroorganizmusok akár 48 órán belül megkeményedhetnek a fog felszínén. Amennyiben a felgyülemlett fogkövet nem kezeljük megfelelően, akkor az különféle ínybetegségekhez vezethetnek. Ez a probléma sokkal gyakoribb, mint az legtöbben gondolnánk. Ugyanis a felnőttek legalább 95%-át érinti ez a probléma. Amennyiben még a korai stádiumban fellépünk ellene, akkor egyszerűen és könnyedén orvosolható.

Fogkő

Fogkő

Mint már fentebb is említettük a napi és rendszeres fogmosás roppant fontos. A legfontosabb, hogy este lefekvés mindenképp mosunk fogat, hiszen ilyenkor a legveszélyesebb, ha különféle szennyeződések a szánkban maradnak. A fogmosást mindig szabályosan, körkörös mozdulatokkal végezzük. Amennyiben igazán alaposan szeretnénk megtisztíttatani a fogainkat, akkor a fogselyem használata is kötelező. Ugyanis a kis résekbe még a legjobb fogkefék sem tudnak beférkőzni, így ott nyugodtan letelepedhetnek a baktériumok. A következő trükk igazán ízletesnek bizonyul, amely nem más, mint a sajtevés. Étkezés előtt, ha elfogyasztunk egy kis darab érlelt sajtot, akkor az megszünteti a szánkban savtermelő képességet.