Házi praktikák korpásodás ellen

A korpásodás makacs egészségügyi probléma, amely a viszkető vagy égető érzés mellett esztétikai problémákat is okoz. Amennyiben tartósan fennáll az állapot, a haj egészségének károsodása következhet be, súlyosabb esetekben pedig hajhulláshoz és kopaszodáshoz vezethet. A korpásodás megszüntetését számos gyógyszeripari készítmény segíti, de rendkívül hatékonyak lehetnek az otthoni praktikák is.

[wp_ad_camp_1]

A legismertebb otthoni praktika a sópakolás. A módszer hatékonysága abban rejlik, hogy a korpásodás legfőbb okát szünteti meg. A különböző korpásodás elleni samponok és készítmények azért nem lehetnek elég hatékonyak, mert a hatóanyaguk képtelen eljutni az élő fejbőrig; a korpásodás miatt a vastag hámréteg megakadályozza ebben.

A sópakolás épp erre a problémára jelent megoldást. Nincs más dolgunk, mint bőrradírként alkalmazva felvinni a fejbőrre és alaposan belemasszírozni. A folyamatos addig végezzük, míg a „radír” el nem veszíti nedvességtartalmát. Ezután a sódarabkákat nemes egyszerűséggel kirázzuk a hajszálaink közül, majd alaposan megmossuk a hajunkat. Ügyeljünk arra, hogy a sós víz ne kerülhessen a szemünkbe!

Korpásodás

Korpásodás

Az elhalt és beteg hámréteg eltávolítása után már a legtöbb korpásodás elleni készítmény hatékonynak bizonyul. Ne felejtsük el, hogy a hajmosás mindig alapos legyen!

A korpásodás ellen is hatékony a „mindent gyógyító” citrom. Mivel természetes módon savas közeget képez, így számos bőrbetegséggel szemben, többet között a korpásodás ellen is hasznos. A kívánt hatás a citrom héjából készített főzettel érhetjük el, amit pakolásként alkalmazunk. A főzetet leszűrt és kihűlt állapotban alkalmazzuk, lehetőleg heti 2-3 alkalommal ismételjük. Ne felejtsük el azonban, hogy a citrom természetes fehérítőként is alkalmazható, így a haj fakulásához vezethet.