Házi készítésű zöld teás arcápoló

Manapság mindenki a zöld tea megszállottja. Mindannyian tudjuk, milyen hihetetlen jótékony hatásai vannak általános egészségünkre. Legyen ez a fogyás, a haj vagy a bőr. A zöld tea ősidők óta bizonyítja hatékonyságát. Amikor a bőrápolásról beszélünk, bizonyára észrevette, hogy a legtöbb bőrápoló márka a zöld teát használja fő összetevőként, kifejezetten zsíros és pattanásos bőrre.

A zöld tea az antioxidánsok és más tápanyagok hatalma, amely segít tiszta és foltmentes bőrt adni. Ma egy házi készítésű zöld tea jeges arcápoló és tonik egy egyszerű receptjét fogjuk megvitatni. Biztos vagyok benne, hogy hallott már a jeges arckezelésről és annak előnyeiről. Tehát kezdjük el. Először összegyűjtjük az összes hozzávalót. Szükségünk lesz két zacskó zöldteára, egy csésze vízre, két-három csepp teafa illóolajra, két-három csepp levendula illóolajra és egy jeges tálra. A zöld tea antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megvédeni a bőrt a nap által okozott károktól és egyéb környezeti tényezőktől. Ezen kívül segít csökkenteni a korai ráncokat, finom vonalakat és öregedési foltokat. A zöld tea érzékenybőrűek számára is alkalmas. Ezért ők is kipróbálhatják ezt a jeges arckezelést. Mindannyian ismerjük a teafaolaj előnyeit a zsíros és pattanásos bőrre.

Zöld tea

Zöld tea

A teafaolaj erős immunstimulánsként ismert. Segít leküzdeni a pattanásokat, a korpát és még a fejtetűt is. A teafaolaj háromféle fertőző betegséggel, például baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal küzd meg. A levendulaolajról ismert, hogy fájdalomcsillapító, antidepresszáns, gyulladáscsökkentő, reumacsökkentő, fertőtlenítő, vírusellenes, baktériumölő, epehajtó, citofilatikus, dezodor és vizelethajtó tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az illóolaj segít a bőr égési sérüléseinek, sebeinek gyógyításában.