Hatékony stresszkezelés DISC alapokon

A DISC olyan viselkedési séma, melynek segítségével egyszerűen felismerhetők és leírhatók az emberek viselkedésbeli sajátosságai. A DISC megtanulása és alkalmazása által nem csak a kapcsolatok fejlesztése valósulhat meg akár a családban, akár a baráti körben vagy a munkahelyen, sőt a stresszkezelés is hatékonyabb lehet!

[wp_ad_camp_1]

Stresszkezelés nagyon fontos a mai időkben! A világjárvány teljesen átírta az életünket, aminek következményeként az élettér leszűkült az otthon, gyógyszertár, szupermarket szentháromságra, különösen home office esetén. A bizonytalanság és az új életforma miatti kihívások új fajta kihívások elé állítanak minket. A jelenlegi helyzet okozta stresszhelyzetre az emberek különféle válaszreakciókat adnak, attól függően, hogy ki melyik DISC típusba tartozik. A négy alaptípusról a szabolcshollosi.com oldalon tudhat meg bővebb információkat. Érdemes tájékozódni, ugyanis így akár azt is megtudhatja, hogy Ön melyik típusba tartozik, így sikeresebb lehet a stresszkezelése. Stresszhelyzetben a négy típus eredeti stílus jegyei felerősödnek és gyakrabban felszínre törnek a mások számára nem kedvelt viselkedési formák.

Stresszkezelés

Stresszkezelés

A sas típus legfőbb ismérve, hogy szeret irányítani és gyűlöli a határozatlanságot. Stresszhelyzetben erőszakossá, dühössé válik. Neki érdemes kisebb nagyobb kihívásokat keresni, hogy sikerélmény érje. A papagáj típus szereti a közösségi életet, így a jelenlegi helyzet olyan számára, mint egy büntetés. Nagyon valószínű, hogy elzárkózik a világtól, befelé fordul. Fontos, hogy tartsa a kapcsolatot ismerőseivel, sokat kommunikáljon. A békés galamb türelmetlenné válik, sőt a dühkitörés sem ritka. Pedig csak megértésre, őszinte hallgatóságra vágyik. A bagoly imád előre tervezni, így a jelenlegi helyzet frusztrálja. Nekik célszerű csak egy-két napra előre tervezni!