Hatékony fogfehérítési módszerek

A fogfehérítés fortélyaira világszerte mindenki kíváncsi, és mi cikkünkben most lerántjuk a leplet a legártalmatlanabb és egyben leghatásosabb fogfehérítési módszerekről. Érdemes nem elfelejteni, hogy tökéletes fogfehérítést csak a fogorvos keze által érhet el, viszont otthoni praktikákkal ténylegesen javíthat néhány árnyalatot.

[wp_ad_camp_1]

A só és a citromlé az egyik legegyszerűbb fogfehérítési módszer, ehhez mindössze egy csipet só és egy citrom leve szükséges. Keverje el a két hozzávalót és dörzsölje be fogaiba fogkefével, végül pedig öblítse ki. Ez a módszer nemcsak fehérít, hanem a fogkövet is eltünteti. A szódabikarbóna a leghíresebb fogfehérítő, amit világszerte ismernek. Csak el kell keverni egy kevés szódabikarbóna port némi vízben, míg pasztás állapotú lesz, majd ezzel rendszeresen mossa fogait. A narancs- és citromhéj módszerhez nem is szükséges fogkefe, csak annyit kell tennie, hogy bedörzsöli fogait egy narancs vagy citrom héjával. Ez az otthoni praktika jár a legkevesebb mellékhatással. A szódabikarbóna és hidrogén-peroxid keverékével is ajánlott bedörzsölni fogait, de vigyázzon, a hidrogén-peroxidot nem szabad lenyelni.

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Egy másik módszer a szárított babérlevél és narancshéj keverékéből áll, amit le kell őrülni, majd egy kevés vízzel pasztát készíteni belőle. Rendkívül hatékony és több fogászati problémára megoldás lehet. A diófa kéreg belső részével is érdemes bedörzsölni a fogakat, hiszen ez szinte azonnal eltünteti a sárgás foltokat. Nem gondolná az ember, de az epernek is fogfehérítő hatása van, csak annyit kell tennie, hogy bedörzsöli eperrel a fogait, és az eredmény azonnal látható lesz. Az utolsó házi praktika fogfehérítésre az almaecet használata. Mosson fogat almaecettel minden este a fényes és hófehér fogakért!