Hatékony fájdalomcsillapító spray formában migrénes fejfájásra

Amikor megjelenik a migrénes fájdalom, mielőbb szeretnénk megszabadulni a kínzó tünetektől.  Sajnos a migrénre nem létezik gyógymód, azonban léteznek hatékony módszerek a tünetek enyhítése és a megelőzés érdekében.

Fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra spray formátumban azért lehet hatékony, mert helyileg alkalmazható.  A Dolixir kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz, mind például a kamilla, rozmaring, kurkuma, gyömbér, kollagén, hegyi árnika, eukaliptusz és kámfor.  Egy időben akár több területen is lehet használni, illetve több családtag is tudja egyszerre használni.  További előnye, hogy nem tartalmaz káros anyagokat például tartósítószert, szintetikus illatanyagot, valamint alkoholmentes.  Ahogy fentebb már említettük a migrénre nincs kifejezett gyógymód, azonban pár dologgal enyhíthetjük a roham intenzitását. A kínzó fejfájás ideje alatt jobb, ha abbahagyjuk a napi tevékenységünket és elvonulunk egy csendes elsötétített szobába pihenni.  Sokaknál a gyógyszer nem viszont a sötét szobában való alvás segít.

Migrén fejfájás

Migrén fejfájás

Sokaknál a stressz váltja ki a kínzó tüneteket, így törekedni kell a stressz csökkentésére. Ha stresszes a munkánk és ezen nem tudunk változtatni, valamint nem jöhet szóba a váltás, akkor próbáljunk meg többet relaxálni, jógázni, olvasni, sportolni.  Fogjunk bele bármilyen olyan tevékenységbe, ami segít a kikapcsolódásban.   kutatások szerint megelőzés céljából az akupunktúrás kezelések is igazán hasznosak lehetnek.  Ha pedig valamiről pontosan tudjuk, hogy kiválthatja nálunk a migrént, akkor azt lehetőség szerint jobb kiiktatni az életünkből. A migrén ellen akár a masszázs is hatékony lehet, ugyanis a kiváltó okok közé tartozhat, hogy a vérereket összeszorítják a megfeszült izmok, melynek következtében megváltozik a vérnyomás.