Hasznos vitaminok a férfi multivitaminokban

Sajnos a férfiak még kevésbé fogyasztanak vitaminokat, mint a nők. Jellemzően orvoshoz is csak akkor mennek, ha már valóban nagy a baj. A multivitaminokkal nagy mértékben támogatni lehet a szervezetet, illetve számos betegség elkerülhető, így mindkét nemnek érdemes volna multivitamint szedni.

Férfi multivitamin szedése igazán hasznos, azonban érdemes arra is ügyelni, hogy lehetőleg minden fontos vitamint tartalmazzon, amire a szervezetnek szüksége lehet. Sokan csak az árat nézik vagy épp a márkára vetnek egy pillantást. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy miért van szükség egyes vitaminokra. Férfiak esetében a cink egy nagyon fontos táplálékkiegészítő. Az életkor előre haladtával a férfiak tesztoszteron szintje folyamatosan csökken. További tesztoszteron csökkentő tényező az elhízás, valamint a stressz is. Ráadásul a tesztoszteron szint csökkenése további problémák kialakulásához is vezet, például növeli az elhízás, a depresszió, a csontritkulás és a szívroham kialakulását. A D-vitamin szintén nagyon fontos része a multivitaminoknak. Főleg a téli, napfényhiányos időszakban fontos az emelt D-vitamin bevitel.

Férfi multivitamin

Férfi multivitamin

A szelén szintén nagyon fontos része a multivitaminoknak. Az emberi szervezetben nagyon kevés, mindössze hat milligramm található, azonban mégis ez az egyik legfontosabb egészségvédő anyag. A szelén leginkább azért fontos, mert nagy hatásfokkal képes a szabadgyököket közömbösíteni. Az antioxidánsok szintén nagyon fontosak, leginkább azért, mert képesek a már említett szabadgyököket semlegesíteni, illetve egyéb nagyszerű hatásokkal is rendelkeznek. A multivitamin fogyasztás tehát nagyon fontos, komolyan kell venni. Ha szeretne minőségi multivitamint fogyasztani, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!