Hasznos tippek csellótanuláshoz

Ha a közelmúltban úgy döntött, hogy megtanul a csellón játszani, akkor csodálatos, kifizetődő döntést hozott. A cselló meleg, gazdag hangokat produkál, amelyek nagyon szorosan kapcsolódnak az emberi hangtartományhoz, ez pedig évszázadok óta szeretett hangszerré teszi.

[wp_ad_camp_1]

Azonban az oktatás első néhány hónapja a legfontosabb minden kezdő cselló hallgató számára. Válassza ki a testének megfelelő méretű csellót. A hegedűcsalád többi hangszeréhez hasonlóan a hangszer méretének arányosnak kell lennie azzal aki játszik rajta, és a csellókat frakcionált méretben készítik el, hogy megfeleljenek a speciális igényeknek. Csellójának nem feltétlenül kell a legdrágább modellnek lennie, de megfelelő méretűnek kell lennie. Beszéljen oktatójával vagy a helyi hangszerbolt személyzetével a megfelelő méret kiválasztásában. Ne legyen ideges, ha először nehéz a hangok eltalálása. A csellón való játék igen nehéz, és nehéz lehet hangok létrehozása a gyakorlás első néhány hónapjában. Ne feledje, hogy minden csellista ugyanazon küzdelmeken ment keresztül. Meg tudja csinálni mindaddig, amíg kitartó.

Csellózás

Csellózás

Megtanulhatja, hogyan kell hangolni a csellóját. Ez egy olyan képzési szempont, amely elengedhetetlen a korai tanuláshoz. A csellók nagyon érzékenyek a zavarokra és a környezet változásaira, és az adott hangszertől függően gyakran szükséges a hangolás. A kezdő cselló diákoknak ellenőrizniük kell hangszerük hangját minden alkalommal, amikor  játszani kezdenek rajta. Ez elengedhetetlen az edzés első hónapjaiban, mert ellenkező esetben a rossz hangmagasságot fogja megszokni. Állítsa a hangolót 440-es frekvenciára, és kezdje el lejátszani a hangokat fentről lefelé minden gyakorláskor. Ne hagyja figyelmen kívül a bemelegítő gyakorlatokat. A kezdő cselló diákoknak tiszteletben kell tartaniuk azt a tényt, hogy a csellón való játék inkább fizikai.