Hasznos tanácsok modern lakberendezéshez

Vajon melyik nő fejébe ne fordulna meg folyton egy kis lakásfelújítás vagy dekoráció itt-ott. Mindig valami újra és még szebbre, menőbbre vágyunk. Választhatjuk a kényelmes megoldást, amikor is külső segítséget igényelve egy lakberendező személyében és tanácsai szerint jól bevásárolunk. Sajnos ez nem túl pénztárca barát így sokan nem is engedhetik meg maguknak.

[wp_ad_camp_1]

Manapság inkább sokkal elterjedtebb a „csináld magad” mozgalom, az emberek sokkal inkább a hívei lettek a saját lakberendezésnek. Így sokkal inkább pénztárca kímélő, környezetbarát a művelet, arról nem is szólva, hogy az egész család bevonható, akár még a kis óvodás korú gyerekek is és mindenki kiélheti a saját magában rejlő kreativitását.  Rengeteg segítséget kaphatunk és még több ötletet meríthetünk szinte mindenhonnan: internetről, újságokból, könyvekből.

Modern lakberendezés

Modern lakberendezés

Mostanság nem túlzás azt mondani, hogy a vintage stílus, ami igazán hódit a lakberendezés területén. Eme stílusú lakás berendezése hosszú folyamat, sok türelemre és jó stílusérzékre van szükség. Nem muszáj azonban egyből antik bútorokra gondolni, hiszen találunk régies stílusú, de újonnan gyártott darabokat is. Akár mi is antikolhatunk, festéssel, matricázással, dekupázs használatával, illetve kisebb-nagyobb barkácsolással, bútorok átalakításával, de a legjobb lelőhelynek talán a piacokat tekinthetjük. A legmenőbb antikoló színek a fehér, tört fehér, lila, zöld, rózsaszín, sárga árnyalatok és a szürke. Kisebb mértékű és egyszerű dolgokkal is hatást érhetünk el, gondolhatunk itt például: a bútorok átrendezésére. A kisméretű helyeket, mint például: a fürdőszobát különböző burkolatokkal vagy szín kombinációkkal tudjuk akár nagyítani is. Alkalmazhatunk továbbá még trükköket is a megfelelő fényhatás eléréséhez. Fehér burkolat és a csillogó szaniterek igazán elegánssá teszik a kisméretű fürdőszobát, és nagyobbnak is mutatják.