Hasznos tanácsok használt autó tesztvezetéshez

Használt autót vásárolni sosem egyszerű. Mivel nem egy szalonautóba ruházunk be, minden esetben ott a lehetőség, hogy egy olyan autóért fizetünk ki milliós összeget, mely a vásárlás előtt nem tapasztalható, komoly problémával rendelkezik. Éppen ezért fontos, hogy tesztvezetésre kerüljön sor a vásárlás előtt, ahol remélhetőleg minél több problémával szembesülünk.

[wp_ad_camp_1]

Az autó tesztvezetéséről itt érhet el bővebb információkat! Az internetnek köszönhetően manapság több ezer használtautó-hirdetés érhető el, mindössze pár perc alatt. Ez azt jelenti, hogy az is komoly feladatnak bizonyul, hogy a szóba jöhető, potenciálisan megvásárlásra esélyes járművek listáját minél inkább leszűkítsük. Fontos tisztában lenni vele, hogy mivel használt autókról van szó, ezért nem létezik olyan, legalábbis nagyon kicsi rá az esély, hogy hibátlan járművet tudunk vásárolni. A használt autók esetében az elsődleges cél, hogy a járművet a piaci értékének megfelelően tudjuk megvásárolni. Az alapos ellenőrzést követően fontos, hogy tesztvezetésre vigyük az autót, mert így még több információhoz juthatunk! Ha nem igazán értünk az autókhoz, akkor vihetünk magunkkal valakit, aki otthonosan mozog ebben a világban.

Tesztvezetés

Tesztvezetés

A tesztvezetés során, tehát indításkor és a vezetés során végig figyelni kell a motor hangjára. Ha kattogó hangokat hallunk vagy furcsa zörejeket, akkor az mindenképp aggodalomra ad okot. Annak érdekében, hogy biztosan halljuk ezeket a hangokat, az ablakok legyenek felhúzva és a rádió kikapcsolva. Érdemes többször gázfröccsöt adni és a fékeket is ellenőrizni kisebb-nagyobb sebességnél. A kuplungot és a váltót is célszerű ellenőrizni. Időjárástól függetlenül a klímát is ki kell próbálnunk, hogy kiderüljön minden rendben működik-e, vagy van-e valami meghibásodás.