Hasznos tanácsok, avagy mibe fektessem a pénzem 2023-ban?

Magyarországon jelenleg sok évtizede nem látott infláció tapasztalható, így azok is érdeklődni kezdtek a különféle befektetési lehetőségeken, akik korábban elzárkóztak ettől a lehetőségtől. Ha te is szeretnéd befektetni a pénzed, akkor van pár hasznos tanácsunk.

Mibe fektessem a pénzem 2023 – A befektetések kapcsán aranyszabály, hogy nem a teljes vagyonunkat fektetjük be, hanem csak egy részét. Mindig kell likvid pénz a váratlan kiadásokra. Ez nem más, minta megtakarítás. A szakértők szerint optimális esetben három-hat hónapnyi kiadással egyenértékű megtakarítást érdemes magunknál tartani. Az, hogy a többi pénzt mibe fektetjük a kockázatvállalási hajlandóságon, a befektetésre szánt összegen, az elvárt hozamon és az időtávon múlik. A legkockázatmentesebb opció az állampapír vásárlás, hiszen csak az államcsőd jelent veszélyt ez esetben. Viszont nem is jár magas hozammal. Ezzel ellenben a legkockázatosabb befektetési opció a kriptovaluta vásárlás. Sokan tartanak ettől a fajta befektetési alternatívától, azonban a nagyon magas hozam mégis vonzó lehet.

Befektetés 2023

Befektetés 2023

Az ingatlan vásárlás és bérbeadás szintén az alacsonyabb kockázatú befektetések közé tartozik, viszont nagy hátránya, hogy komolyabb tőke szükséges hozzá, ha szeretnél egy komplett házat venni. De, nem csak ingatlanban, hanem telekben, garázsban vagy tárolóban is gondolkodhatsz. A részvény tulajdonjogot, illetve egyéb jogokat is megtestesít. Nagyon leegyszerűsítve az a lényege, hogy megvásárlod a cég részvényét, aminek következtében tulajdonos leszel, így jogosult leszel az osztalékra. A részvények ára folyamatosan mozog, ezért meglehetősen kockázatos befektetési forma. Ha szeretnél még több információt megtudni, akkor érdemes ellátogatnod a moneymarathon.hu weboldalra!