Hasznos információk a horvát valuta kapcsán

A magyarok egyik legkedveltebb nyári desztinációja a horvát tengerpart. Hiába van nagyon közel Horvátország, ugyanúgy fel kell készülni és előzetesen tájékozódni kell, mint bármely egyéb utazás előtt. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, mindenképp olvasson tovább!

Horvátország valuta – A magyarok többsége tisztában van vele, hogy Horvátország hivatalos pénzneme a horvát kuna, hiszen nagyon sokan évről-évre visszatérnek az országba. Elsősorban a tengert part a magyarok legfőbb úticélja nyaranta. Annak ellenére, hogy az ország hivatalos pénzneme a kuna, az eurót is sok helyen elfogadják, elsősorban a nyaralóövezetekben. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni vele, hogy a horvátok szeretnék bevezetni az országban az eurót, ennek megvalósítására a 2024-es évet jelölték ki. Összesen nyolc különböző bankjegy van Horvátországban, a legkisebb az ötös, míg a legnagyobb az ezres. Utóbbi hátoldalán a zágrábi Mária Mennybemenetele Székesegyház található. Pénzérmékben pedig az egy, kettő és öt kunás van használatban. Horvátországban számtalan helyen lehet pénzt váltani, azonban ennek ellenére érdemes meggondolni, hogy erre hol kerül sor.

Horvátország valuta - Kuna

Horvátország valuta – Kuna

Pénzváltás kapcsán talán a legelőnyösebb, ha már itthon megtörténik. Nagyon fontos szem előtt tartani a kuna árfolyamát, ugyanis könnyű pórul járni. Nagyon nem mindegy, hogy egy kunához negyvenkettő vagy ötven forintért tudunk hozzájutni. Ha nagyobb összeg váltásáról van szó, akkor már két forint is komoly eltérésnek számít. Ezért célszerű a nyaralás előtt előzetesen tájékozódni az árfolyamokat illetően. A horvátországi nyaralás során leginkább középszintű árakkal kell számolni. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni a pénzváltás kapcsán, esetleg az utasbiztosítás kapcsán tájékozódna, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!