Hasznos alternatívák derékfájdalom ellen

Hazánkban nagyon sok embert érint a derékfájdalom, ugyanis ez az egyik leggyakoribb mozgásszervi panasz. Nagyon gyakran a derékfájdalom nem a probléma gyökere, hanem csak egy tünet, mely más betegségre utal. Emiatt érdemes lehet egy szakszerű kivizsgáláson részt venni.

Derékfájdalom ellen mindenképp tenni kell, ehhez viszont érdemes tisztában lenni vele, hogy pontosan mi áll a fájdalom hátterében. A derékfájdalom lehet specifikus, illetve nem specifikus. Előbbinek két típusa van, melyek az ideggyökér-gyulladással vagy az ideggyökér-bántalommal járó fájdalmak. A másik típus esetében a fájdalom a gerincoszlop elváltozásaiból adódik. Ilyen például a porckorongsérv, a csontritkulás, ízületi porckopás vagy a gerinccsatorna szűkület. A nem specifikus derékfájdalom esetében a fájdalom eredete nem kapcsolódik közvetlenül a mozgásszervrendszer elváltozásaihoz, hanem egyéb okból kifolyólag alakul ki, mint például mechanikai stressz, egy rossz mozdulat vagy szöveti megterhelés. A derékfájdalom leggyakoribb okai közé sorolhatjuk a pszichés túlterheltséget, a fokozott ágyéki görbületet, a mozgásszegény életmódot, a helytelen testtartást és az idegbecsípődést.

Derékfájdalom

Derékfájdalom

A derékfájdalom kezelése érdekében nagyon fontos a gyakori testhelyzet váltás, illetve a test napi többszöri átmozgatása. Érdemes naponta többször óvatos gerinccsavarásokat végezni. A napközbeni séta is nagyon hasznos, mivel enyhíti a derékfájdalmakat. Az állómunkát végzőknek minőségi, ergonomikus cipőt is célszerű viselni, így a nyaki csigolyák tehermentesülnek. Álló- vagy ülőmunka kapcsán egyaránt fontos a rendszeres testmozgás. Emellett a fájdalomcsillapításban a Dolixir természetes készítmény segíthet tizennégy válogatott hatóanyagának köszönhetően.