Hajfestés házi módszerekkel

Kutatások szerint a nők 65%-a rendszeresen színezi, vagy festi a haját. A hajfestékek rengeteg kémiai anyagot tartalmaznak, ha szeretnénk természetesebb alternatívát találni hajunk színezésére, nézzünk körül a háztartásunkban, találhatunk olyan szereket, amik nem roncsolják a hajat, mégis biztosítják a kívánt színhatást.

[wp_ad_camp_1]

Hajunk leheletnyi sötétítésére vagy az ősz hajszálak elfedésére használhatunk fekete teát, két marék teafüvet főzzünk fel egy liter vízben, majd cseppentsünk bele bármilyen illóolajat, utána takarjuk le az edényt. Ha kihűlt, szűrjük le és öblítsük át vele hajunkat akár naponta többször is, amíg el nem érjük a vágyott hajszínt vagy hagyjuk a hajon egy órán, vagy akár egy éjszakán keresztül. Szőkéknek a kamillatea javasolt. Kávé is van otthon mindenkinél, a hajszálak károsítása nélkül csokoládé árnyalatot tudunk elérni vele. Lehetőleg bio kávéból készítsünk erős főzetet, ha kihűlt, egy bögrényit keverjünk össze olyan hajkondicionálóval, amit nem kell kiöblíteni, tegyünk bele két evőkanál őrölt kávét és ezt a pakolást vigyük fel a hajra. Hagyjuk egy órán át hatni, a leöblítéshez almaecetet használjunk, így tartósabb lesz az eredmény.

Hajfestés

Hajfestés

Számos gyógynövény is használható színezésre, vörös hajúak körömvirággal, bársonyvirággal, csipkebogyóval és hibiszkusszal elmélyítheti kés új tónusokkal gazdagíthatják hajszínüket. A növényeket 30 percen keresztül főzzük, majd lehűtve vigyük fel a hajra. Barna és sötét hajra a rozmaring a csalán és a zsálya javasolt, a főzetet egy órán keresztül kell a hajon hagyni, akár többszöri alkalmazással mélyebb árnyalat érhető el. Szőke hajszínre a kamilla, körömvirág, bársonyka, sáfrány, napraforgó szirmok és rebarbara gyökeréből készült főzet alkalmas az ősz hajszálak elfedésére. A Henna növény leveleiből készült por az egyik legelterjedtebb természetes hajfesték is egyben. Önmagában használva vöröses-narancsos színt ad, kamilla hozzáadásával érhetjük el a barnább árnyalatot.