Haj a lefolyóban – komoly problémákat okozhat

Nehéz elkerülni, hogy a lefolyóba ne kerüljön szőr, valamint haj. Ugyanakkor hosszú távon komoly problémáink lehetnek, ha nem teszünk ellene semmit.

[wp_ad_camp_1]

A haj okozta problémákról a lefolyóban bővebb információk ezen a linken érhetők el. A haj, valamint a szőrszálak szerkezetéről érdemes tudni, hogy annyira erősek, hogy akár még 100 év eltelte után sem bomlanak le. Így már egyértelmű, hogy miért a legnagyobb probléma forrás a haj és a szőrszál jelenléte a lefolyóban, ugyanis ott megtapadnak és a legtöbb vegyszer is hatástalan ellenük. A fürdőszobánkban bekövetkező dugulás, igazán kellemetlen, ugyanis nem tudjuk rendeltetésszerűen használni, megakadályoz bennünket a mindennapi tennivalóinkban. Ha nem teszünk gyorsan ellene, akkor még a bacilusok is elszaporodásától is tarthatunk. Amely akár az egészségünkre is befolyással lehet. A fürdőszobai dugulás leggyakoribb okai a fel nem oldódott WC-papír, egy beleesett pipere cikk, vagy valamilyen higiéniai eszköz.

Haj a lefolyóban

Haj a lefolyóban

Ha megtörtént a baj, nem kell egyből pánikolni és szerelőköz fordulni ugyanis mi magunk is tehetünk ellene. Számos hatásos házi praktika létezik, melyek igazán gyors és hatásos megoldást jelentenek a dugulás elleni harcban. A szerelő z mellett, hogy igen költséges még azzal is számolnunk kell, hogy akár napokat is várnunk kell mire megérkezik. Így, ha azt vesszük észre, hogy lassabban folyik le a víz már akkor érdemes megtenni a szükséges lépéseket. Az egyik leghatásosabb módszer a makacs dugulások ellen a sósav használata. Amely elég erős még a hajból és szőrből álló dugulás ellen is. Ha sikerült elhárítani a dugulást, akkor érdemes beruházni egy lefolyószűrőre, ami felfogja szennyeződés akár 70-80%-át. Így nem kell a dugulástól tartani.