Hagyományos ételek Pápua Új-Guineában

Pápua Új-Guinea hagyományos ételei a Kelet-Új-Guinea szigetének helyi ételei. Míg a délkelet-ázsiai ételeknek kevés befolyása van Pápua Új-Guinea konyhájára, addig az ételek leginkább hasonlítanak Nyugat-Új-Guineára és a környező óceáni országokba. Pápua Új-Guinea ételei meglepő módon nagyrészt vegetáriánusak, és olyan mezőgazdasági növényekre épülnek, mint a szágó, a rizs, a taró és a jamgyökér.

[wp_ad_camp_1]

Egy országban, amelynek gyökerei több mint tízezer évre nyúlnak vissza, örömteli látni, hogy a Kaukau kevesebb mint 500 év alatt a Pápua Új-Guineai konyha legfontosabb alkotóeleme lett. A termesztés 400 éve alatt az országban 417 kaukau-fajtát tenyésztettek, amely napjainkban átlagosan az összes napi fogyasztás 90% -át teszi ki. A Kaukau valójában az ételek burgonya elemére utal, és sokféleképpen elkészíthető. A főzés leggyakoribb, legnépszerűbb módja a kókuszdió, amely mindennapi étel, valamint különleges alkalmakra és ünnepségekre való étel. Pápua Új-Guineában az ehető, nagyon tápláló zöld zöldségeket „Kumu”/„Kumus” néven ismerik. Ide tartoznak a levelek, mint például a Rungia, Kangkong, Amaranth, Aibika és így tovább.

Kaukau

Kaukau

A vidéki népesség körülbelül egyharmada főtt fiatal leveleket fogyaszt számos fügehordós fának nyers gyümölcsével eggyüt, gyakran a kumu musongot (szőrös zöldségeket) is fogyasztják. A pápuaiak általános mondása: „zöldek nélkül, nincs vacsora”. Ezért fontos a zöld zöldség, amely olyan fehérjével, mint a hal, egy teljes étkezéshez kitesz a helyi embereknél l. Számos Pápua Új-Guineai régióban a Taro corm, a levelekkel együtt vágott növény a hagyományos étrend része. Valójában a tarót „ima” néven ismerték az Urapmin emberek között, és ez a táplálék egyik fő forrása. Pápua Új-Guineában a különleges rendezvényekre szánt ételek gyakran ugyanazokat az elemeket tartalmazzák, amelyeket általában a hétköznapokon fogyasztanak, de másképp készülnek. Például a Tarót kókuszolajjal keverik.