Hágcsó szabvány az interneten elérhető

Az ok, amiért a hágcsó ketrec már nem nyújt olyan szintű védelmet, ha a szög meghaladja a 75°-ot, az az, hogy a létrán felmászó személy most egyenesen leesik, nem oldalra vagy hátra. Kimutatták, hogy amikor egy függőleges ketreces létrán felmásznak, ha valaki elesik, nagy valószínűséggel beakad a ketrecbe, és több sérülést okoz magának, mintha egyáltalán nem lenne ketrec. Ezért van szükség valamilyen zuhanásgátló rendszerre.

Hágcsó szabvány várja a gravetti.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk ha önt is érdeklik a hágcsók és rendelni szeretne egyet. A hágcsó szabvány kimondja, hogy létraketrecet kell felszerelni ott, ahol a személy 6 méternél többet eshet. Ha azonban úgy ítéli meg, hogy a Munka-egészségügyi és Biztonsági Szabályzat kimondja, hogy ellenőriznie kell az egyik szintről a másikra zuhanás kockázatát, és ha veszélyt azonosítanak, a kockázatokat ellenőrizni kell, javasoljuk, hogy minden olyan létrát, amely meghaladja a függőleges 3 m magasságot, ketreccel kell rendelkeznie. Ez a magasság az elmúlt néhány évben iparági ajánlássá vált. Minden létrának meg kell felelnie a hágcsó szabványnak, amely kiterjed a létrákra, ketrecekre, sétányokra, emelvényekre, védőkorlátokra és lépcsőkre.

Hágcsó

Hágcsó

Általános elvként elmondható, hogy ha mindkét dokumentumnak megfelel, akkor úgy tekintjük, hogy eleget tett a törvény szerint vállalt kötelezettségeinek. Amikor megnézi ezeket a dokumentumokat, és alkalmazza őket a munkahelyi helyzetére, mindig az irányítási hierarchiát kell használnia. Ez azt jelenti, hogy először is a kockázatok kiküszöbölésére kell törekednie, ahelyett, hogy megpróbálná ellenőrizni őket. Ha folyamatosan a kockázatok kiküszöbölésére törekszik, nem pedig annak ellenőrzésére, akkor biztos lehet benne, hogy biztonságosabb munkakörnyezetet hoz létre. Hágcsó rendelésért keresse fel a gravetti.hu-t.