Ha Mexikó, akkor Acapulco és Mexikóváros

Acapulco az egyik legnépszerűbb város a turisták számárka város akik úgy döntöttek, hogy felkeresik forró és sokoldalú Mexikót. A neve igazából Acapulco de Juarez, de sokak számára egyszerűen csak Acapulcóként ismert. Mexikó déli részén terül el közvetlenül a Csendes-óceán mellett, ezért is érdekes a turisták számára különösen, á miatt homokos part helyett csak sziklákat találunk, így a város nem véletlenül ismert a vakmerő sziklaugrókról.

[wp_ad_camp_1]

A legmerészebb próbálkozók akár 45 méteres sziklákról is a mélybe vetik magukat, mielőtt a tengerbe merülnének. Acapulcót mégis csodálatos festői szépségű táj jellemzi az idillikus strandokkal a közeli hegyek szomszédságában. Aki szívesen merül a vízbe, a tengert búvárkodáskor a legszebb oldaláról fedezheti fel, aki viszont nem olyan bátor horgásztúrára is indulhat. Természetesen a városnak nem csak a tengerpartja gyönyörű, hanem maga a belváros is, hiszen Acapulco óvárosa például kedélyes éttermekkel csábítja a turistákat a hazai ízek világába.

Mexikóváros, azaz főváros az ország legismertebb városa. A metropolisz lakosságának száma szinte elképesztő, ugyanis a 25 millió ember és a 2000 négyzetkilométeres terület által a világ legnagyobb fővárosaként van számon tartva.

Mexikóváros

Mexikóváros

A város rendkívül dinamikus, pörgős, amit sok turista érdekesnek, újszerűnek ítél meg. A kultúra igazi fellegvára, ugyanis különböző kultúrák épületei gyűltek itt össze, tehát többek között láthatóak olyan építmények, amelyek a spanyol hódítás előtt és olyanok is, amelyek azután jöttek létre. Mexikóvárosnak nem kevesebb, mint 350 városrésze van, valamint hegyekkel, vulkánokkal van körülvéve.

A felettébb gazdag történelmi múlt és a város mérete miatt számtalan látnivaló várja a látogatókat, így érdemes megnézni az óvárost az El Zocalo térrel, amelyet akatedrális, a Nemzeti Palota és a főoltár romjai vesznek körül, a Nemzeti Antropológiai Múzeumot, a Szépművészeti Palotát és a Guadalupe bazilikát is.