Gyönyörű középnyugati államok Amerikában

A Nagy-tavakkal és északon Kanadával, keletre az Appalache-hegységgel és nyugatra a Sziklás-hegységgel valamint az Alfölddel határolva, a Közép-Nyugat nagy részét végtelen síkságok és mezőgazdasági területek jellemzik, gördülő dombokkal, prérikkel és erdőkkel elválasztva.

[wp_ad_camp_1]

Az állam északkeleti részén, a Michigan-tóval határos Illinois többnyire végtelen mezőgazdasági területeket alkot, csak folyóvölgyekkel, dombokkal és erdőkkel a déli monotonitás felszámolására. Itt található a kedves Shawnee Nemzeti Erdő és a lenyűgöző Cahokia Mounds történelmi helyszíne. Illinois fő vonzereje a leghíresebb városa, Chicago, amely az ország harmadik legnagyobb, és a Midwest legfontosabb és legbefolyásosabb városa. A Michigan-tó partján fekszik, Chicagót egy fenséges láthatár jellemzi. A fantasztikus építészet mellett világszínvonalú múzeumokat, ikonikus látnivalókat és élénk környékeket fedezhet fel – rengeteg homokos tengerparttal is rendelkezik.

Dunes Nemzeti Park

Dunes Nemzeti Park

Annak ellenére, hogy Amerika kereszteződésének hívják, az áthaladó összes útvonala miatt, Indiana sokkal több, mint pusztán átutazni való állam. Rengeteg festői vidékkel és mezőgazdasági területekkel büszkélkedhet, és néhány nagyobb városa is van, élénk főiskolai városokkal szétszórtan itt-ott. Az egyik legnépszerűbb látnivalója a pompás Indiana Dunes Nemzeti Park, amely a Michigan-tó partján fekszik. Rengeteg nagyszerű szabadtéri tevékenységet kínál, a túrázás, lovaglás és madármegfigyelés különösen népszerű, míg a kedves tó tökéletesen alkalmas úszásra és vitorlázásra egyaránt. Iowát elsősorban a vidéki területekről ismerik és keletre a Missouri és a Mississippi folyók határolják, így a legtöbb nagyváros egyik vagy másik folyó partján helyezkedik el. Des Moines, az állam fővárosa és legnagyobb városa, az azonos nevű folyón fekszik. A Capitol nevű épület Iowa egyik legnépszerűbb látnivalója, virágzó művészeti és kulturális jelenetével érdemes felfedezni.