Gyönyörű Északkelet-Égei-szigetek

Az Északkelet-Égei-szigetek Kis-Ázsia Égei-tenger partjainál szétszórva meglehetősen önkényes szigetcsoportot alkotnak. Ezek a szigetek, a legtávolabbi görög szigetek, komppal vagy repülővel elérhetők, és megérik a fáradságot, hiszen csodás tájakat láthat itt. Kiemelkedő helyet foglalnak el a görög mitológiában, ahol számos isten és istennő, valamint néhány híres ókori görög élt, köztük a klasszikus költő, Homérosz.

[wp_ad_camp_1]

A Szamostól 16 km-re délnyugatra található Ikaria, amely a görög mitológiának köszönheti nevét, mivel Ikarosz, Daedalus fia, a közeli tengerbe esett. Legnagyobb városa, Argus Kuryokos a sziget mai közigazgatási fővárosa, míg Oenoe és Evdilos a történelmi fővárosa. A Kr. E. 7000 óta lakott sziget gazdag régészeti lelőhelyekben és gyönyörű tengerpartokban, de a fő vonzerő lehet a laza életmód, és a hely tele van fiatalokkal. Samothrace, más néven Samothraki, egy másik Égei-tenger sziget, amelyet átitat a görög mitológia, a szigetet gyakran Aeolus néven is emlegetik emiatt. A Fengari-hegy, az Égei-szigetek legmagasabb hegye itt található, az Égei-tenger egyik legdurvább szigetén.

Égei-szigetek

Égei-szigetek

A helyi legenda szerint Poseidon innen figyelte a trójai háborút. A látogatók a sziget legfontosabb turisztikai attrakciójának a Krimniotissa Szent Mária-templomot tekintik, amely a vízre néző sziklán helyezkedik el. A homokos és kristálykék vizű Kipos tengerpart a legfelső part mind közül. A kevés turisztikai látványt kedvelő utazók élvezhetik a Lemnos-szigetet, amely kevésbé fejlett, mert Athénból nehéz odaérni. A Lesbos és Thassos között található sziget homokos tengerpartokkal rendelkezik, amelyek rengeteg magánéletet biztosítanak, és emiatt a legnépszerűbb turisztikai vonzerővel rendelkeznek. Az éhes látogatóknak az itt termelt ételek és borok miatt tetszeni fog ez a sziget. Mindenképpen ki kell próbálni a Kalathaki Limnou-t, a juh- és kecsketejből készült sajtot, valamint a Muscat-borokat, amelyek felkerülnek a világ összes bortérképére.